nieuws

Clickbricks bestellen

Clickbricks bestellen

8 november 2021

Het nieuwe keuzevak Circulair en duurzaam bouwen bevat een eindterm / opdracht over het opbouwen van een remontabele gevel met een (droog)stapelmethode. Het Platform biedt in samenwerking met KNB (branche organisatie voor de baksteen industrie) een setje materialen aan.

Een van de eindtermen / praktijkopdrachten in het nieuwe keuzevak Circulair en duurzaam bouwen is het bouwen met  een (droog)stapelmethode zoals clickbricks (heel simpel gezegd een soort lego voor baksteen muren). Om te zorgen dat scholen daar makkelijk in de juiste hoeveelheden en met hulpstukken aan kunnen komen heeft het Platform met KNB in samenwerking met Wienenberger, de producent / leverancier van de clickbricks, daar een aanbod voor.

De producent stelt een setje samen dat bestaat uit de materialen die nodig zijn voor de opdracht, zoals stenen en koppelclips. Een setje bevat ongeveer de hoeveelheden die nodig zijn voor de praktijkopdracht.

Scholen die over een of meerdere setjes willen bestellen kunnen mailen aan de KNB op mailadres: secretariaat@knb-keramiek.nl.