Uit de praktijk

BWI logoHebben jullie iets bijzonders gedaan of leuks te melden over de afdeling? Dan kun jullie hier ook staan!

Meld je aan via het contactformulier.

Stucmasters 2017

Vier vakmannen gaan de strijd aan om de beste stukadoor van Nederland te worden. In vermakelijke video’s zie je meer over het stukadoorsvak. In aflevering 2 spelen jongeren de hoofdrol, dan zie je hoe moeilijk het is om een ‘simpel’ wandje glad te krijgen!

Stucmasters 2017

De video's worden gepresenteerd door Bobbie Bodt, een populaire presentatrice en YouTuber. Zij maakt er een vrolijke boel van!

Je kunt NXtv bekijken via een browser, maar ook met een (gratis) app, goedgekeurd voor Android en Apple. Geen advertenties of spam. En wil je meer weten: met slimme pop-ups kun je doorlinken naar informatie over opleidingen en leerbedrijven.

Ga naar www.nxtv.nl. Of download de NXtv app in de app-store of google playstore.

Scapetown

Scapetown is een voorlichtingsproject van Bouwmensen. Het is een game, maar in de werkplaatsen van Bouwmensen werken getalenteerde leerlingen van de vakopleidingen aan de bouw van Scapehouses.

Scapetown Wat zegt de organisatie over 'Scapetown':

'Een stad gebouwd als een doolhof. Alleen te bereiken met geheime codes. Maar . . . de bouwmensen van Scapetown dagen je uit om één van hen te worden. Alleen de beste bouwers krijgen toegang tot de stad.

Scapetown is een stad vol raadsels en geheimen. Ga jij ze ontrafelen? En wie weet . . . ga jij Scapetown bezoeken. . . . Meer >>

Project Aap

In project Aap helpen jongeren met de bouw van het nieuwe apenverblijf in DierenPark Amersfoort. Volg hun bevindingen in een serie videologs.

Project Aap hartjes In de eerste afleveringen gaan jongeren brainstormen, moodboards maken en op bezoek bij een bioloog om uit te vinden waar het nieuwe apenverblijf aan moet voldoen. Daarna wordt een plannning gemaakt voor de boomhut voor het apenverblijf en gaan de handen uit de mouwen. Inmiddels is het nieuwe apenverblijf in dierenpark Amersfoort gereed. Gebouwd door jongeren uit vmbo, havo en vwo. Klik hier voor de vlogs die de bouw van het apenbedrijf volgen.

Webcams op de bouw

Webcams bouw 400px Op verschillende grotere bouwlocaties zijn webcams geplaatst waarop de bouw te volgen is of time-lapse video's bekeken kunnen worden. Klik op het plaatje hiernaast voor de site.

Zonder vakmensen . . .

Zonder vakmensen 400 px In dit filmpje zie je wat er allemaal instort als er geen vakmensen meer zijn. Blijf kijken, het gaat steeds verder . . .
Wir kunnen das Op vakmanschap kun je trots zijn. Een duits filmpje over vakmanschap: Wij kunnen dat!