nieuws

Veel nieuws op Landelijke Studiedag BWI

Veel nieuws op Landelijke Studiedag BWI

8 juni 2017

De meeste vmbo scholen gaan bijna het tweede jaar in van het profiel BWI, met voor veel scholen nieuwe keuzevakken. De Landelijke Studiedag op 7 juni stond bol van nuttige informatie en praktische input om daarmee aan de slag te gaan. 

Kon u er niet bij zijn of wilt u een presentatie nog eens terug kijken? Alle presentaties waar het Platform over beschikt vindt u hier.

Keuzedelen, de werkwijze van aanvragen van licenties, het maken van een goed PTA en de laatste stand van zaken rond de vernieuwing zijn een aantal onderwerpen die voor het voetlicht kwamen tijdens een druk bezochte dag in de ReeHorst te Ede.

Docenten konden veel informatie absorberen: er is een vernieuwde, moderne nieuwe website. Hoe maak ik mini-toetsen BWI, hoe werkt de schoolexamenbank en wat houdt “dekkend examineren” in? Wat zijn er aan innovaties in energieneutraal bouwen, hoe kan ik praktische Arbo-problemen oplossen? Docenten werden uitgedaagd in de praktische workshops: hoe ga je om met je eigen creativiteit en waarneming en vooral: hoe met die van je leerlingen? 

Mouwen werden opgestroopt daar waar concreet aan de slag gegaan werd met wandafwerking, verftechnieken, fineren, beitsen, stofferen en houtskeletbouw. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en is trots op de samenwerking met betrokken partijen, organisaties en de docenten.

Wilt u nog eens kijken hoe het was. In de fotogalerij krijgt u een goede indruk.

Tessenderlandt: ´complimenten voor de fantastisch georganiseerde landelijke dag. Geen minpuntjes kunnen verzinnen. Te veel interessante workshops voor 1 dag, volgend jaar met overnachting ;-)`