nieuws

BWI: . . . en Interieur

BWI: . . . en Interieur

19 september 2017

Aan meubelmaken, maar vooral interieurbouw, meubelontwerp, meubelstofferen en scheepsinterieurbouw wordt nog te weinig gedacht als we het over Bouwen, Wonen en Interieur hebben. Betekent dit dat zij BWI tekort doen? Nee! Dit betekent dat deze richtingen nog te weinig van zich laten horen.

Het Expertise Centrum Meubel (ECM) en de Branchevereniging voor Interieurbouw & Meubelindustrie (CBM) zijn er voor dit vakgebied. Zowel voor bedrijven (mede via samenwerkingsverbanden) als voor opleiders. We laten Gaby Ockeloen aan het woord.

Logo ECM

Gaby: ‘Sinds 1 januari van dit jaar ben ik door het expertisecentrum voor de meubel werkzaam om me te richten op instroombevordering binnen ons vak. Inmiddels ben ik het hele land doorgereden om alle vak-opleiders (mbo) te bezoeken en te kijken waar hulp nodig is. Maar de keuze voor een vakgebied gebeurt al veel eerder . . . namelijk op het vmbo.  En dat is waar we docenten en vmbo-scholen voor nodig hebben. ‘Wees niet bang, ik ga geen uren van jullie tijd vragen. Want die tijd hebben jullie zomaar niet, dat is me inmiddels wel duidelijk geworden.’

Wat kunnen we voor jullie regelen?
‘Wel wil ik graag weten wat wij kunnen doen voor het vmbo. Kunnen we bijvoorbeeld een bezoek aan een bedrijf regelen, eventueel een gastles organiseren op een mbo of juist een gastdocent naar jullie school laten komen, ondersteuning bieden bij organisatie of materiaal t.b.v. een beroepskeuzedag, een actie van de school promoten op onze site meubelmakerworden.nl en social media. Zomaar een paar voorbeelden waar wij kunnen ondersteunen. Andere ideeën staan we zeker voor open.

Schroom dus niet om contact met mij op te nemen: Gaby Ockeloen en kijk eens op meubelmakerworden.nl.

Meubelmakerworden logo banner