nieuws

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst

2 maart 2023

Het Platform heeft een Verwerkersovereenkomst waarin zij met een school afspreekt zorgvuldig met de persoonsgegevens van de school om te gaan.  

Om deze afspraken goed te regelen kunnen organisaties die digitale leermiddelen voor het onderwijs uitgeven zich aansluiten bij het Privacy Convenant voor het onderwijs. Het Platform is daarbij aangesloten en gebruikt het vastgestelde model verwerkersovereenkomst. Het Convenant vertaalt de AVG naar de onderwijspraktijk. De nieuwste versie 4.0 is sinds maart 2023 beschikbaar. 

Het Convenant bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen en toetsen, waardoor scholen en aanbieders weten wat ze over en weer van elkaar mogen verwachten.

Verwerkersovereenkomst Platform vmbo BWI.
Onderstaande download bevat een pdf bestand met een aantal invulbare velden voor de schoolgegevens. Als u deze velden invult en het ingevulde Convenant mailt aan platform@vmbo-bwi.nl, krijgt u een ondertekend exemplaar retour. U moet zowel de overeenkomst als de bijlagen tekenen en opsturen.