nieuws

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst

28 maart 2019

Het Platform heeft een Verwerkersovereenkomst gemaakt waarin zij met eenschool afspreekt zorgvuldig met de persoonsgegevens van de school om te gaan.

Om deze afspraken goed te regelen kunnen organisaties die digitale leermiddelen voor het onderwijs uitgeven zich aansluiten bij het Privacy Convenant voor het onderwijs. Het Platform is ook aangesloten en verklaart daarmee gebruik te maken van het vastgestelde model voor de verwerkersovereenkomst. Het Convenant vertaalt de AVG naar de onderwijspraktijk en de nieuwste versie 3.0 is volledig in overeenstemming met de AVG. 

Het Convenant bevat afspraken over het omgaan met persoonsgegevens bij het gebruik van digitale leermiddelen en toetsen, waardoor scholen en aanbieders weten wat ze over en weer van elkaar mogen verwachten.

Verwerkersovereenkomst Platform vmbo BWI.

Onderstaande download bevat een pdf bestand met een aantal invulbare velden voor de schoolgegevens. Als u deze velden invult en het ingevulde Convenant mailt aan platform@vmbo-bwi.nl, krijgt u een ondertekend exemplaar retour.

Download de AVG proof versie 3.0 Privacyconvenant en verwerkersovereenkomst Platform vmbo BWI