nieuws

Maken van een goed PTA

Maken van een goed PTA

30 september 2019

In het PTA beschrijft u welke toetsen leerlingen moeten doen. Hoe belangrijk het is dit goed te beschrijven, blijkt uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs. Maakt u het PTA erg uitgebreid en ingewikkeld, dan is  het moeilijk alles dat in het PTA staat na te leven.

Alle toetsen die u in het PTA beschrijft moeten afgenomen worden. Doet u dat niet, dan bent u in overtreding. Veel scholen zeggen dat het maken van een PTA ingewikkeld is en veel tijd kost. Daarna is het lastig een PTA na te komen dat veel toetsen bevat. Het vergeten van een van de toetsen is dan zo gebeurd.

Op bijscholingvmbo.nl/schoolexaminering worden een aantal trainingen aangeboden waarmee u plezier krijgt in het maken van een goed PTA. Dat blijkt uit een reactie van Het Hooghuis in Oss. Zij hebben een in-company training 'PTA constructie in 1 dag' gevolgd.

Frans Cornelissen van het Hooghuis: 'Wat een succes!!! We hebben echt een gezellige en leerzame dag gehad samen met Tom! Een echte vakman om BWI termen te gebruiken! Zo kan PTA schrijven echt leuk en gezellig zijn!  We zijn al druk bezig met het nieuwe PTA en dat gaat echt vlot en best met veel structuur en gemak! We zijn zo blij met deze scholing dat de collega’s nu in het weekend verder gaan om het verder af te werken!'

Wilt u meer weten over het maken van een goed PTA? Volg dan een van de trainingen op bijscholingvmbo.nl/schoolexaminering of vraag advies over de best passende training aan Wilma Bredewold, de coördinator van deze trainingen.