nieuws

RC André Janssen stelt zich voor

RC André Janssen stelt zich voor

29 oktober 2019

Sinds september heeft regio 2 (zuidwest Nederland) een nieuwe regiocoördinator. André Janssen volgt Willem de Pagter op. André stelt zich voor.

'Ik ben André Janssen (50 jaar), de nieuwe regiocoördinator van regio 2. Het zal niet makkelijk zijn om Willem de Pagter te vervangen, die zoals wij dat zeggen een oude rot in het vak is. Wel vind ik het prettig dat ik collega regiocoördinatoren en zelfs Willem nog mag bestoken met vragen.

Bovenbouw en vakhavo
Ruim 20 jaar geef ik les op het Calvijn College Kerkpolder te Krabbendijke in Zeeland. Op onze school zit alleen bovenbouw beroepsgericht (PIE, ZW, E&O en BWI), in totaal rond de 450 leerlingen, waarvan er gemiddeld 60 voor BWI kiezen. De laatste jaren geven we ook 1 dag in de week les aan vakhavo. Deze leerlingen krijgen bij ons theorie, tekenen en praktijk, met als doel ze met praktische voorkennis naar het HBO te laten gaan.

Naast het lesgeven ben ik ook zorgcoördinator bij ons op de locatie, jammer genoeg onmisbaar in deze tegenwoordige tijd.

Koeien, paarden, konijnen en kippen
Ik ben getrouwd en we hebben 3 zoons in de leeftijd van 20, 17 en 13 jaar. De oudste twee hebben BWI gevolgd en zoals het er nu uitziet komt onze derde volgend jaar ook. Als hobby ben ik zeg maar keuterboer. We hebben een aantal koeien, paarden, konijnen en kippen. Leuk en ontspannend, maar het kost best wat tijd.

Vraagbaak
Rest mij nog een ding en eigenlijk voor jullie het belangrijkste, wat ga en kan ik voor jullie betekenen? In de eerste plaats hoop ik dit jaar alle lidscholen in mijn regio een keer te bezoeken. Ik ben er na het bezoeken van een aantal scholen al achter gekomen dat jullie ook veel voor mij gaan betekenen. Daarnaast wil ik er voor jullie zijn als vraagbaak, maar ook als jullie vragen hebben richting het Platform of ideeën over de lesstof.

Ik ben ervan overtuigd dat we nog meer moeten samenwerken of dingen moeten delen, want samen staan we sterk. Alles zelf doen is optellen. Samenwerken is vermenigvuldigen.'

Groeten André Janssen