nieuws

Basisschoolleerlingen bouwen Modulair Huis

Basisschoolleerlingen bouwen Modulair Huis

15 november 2019

Op 13 november bouwden 7 jongens en 1 meisje in de leeftijd van ongeveer 12 jaar een Circulair Modulair Huis (CMH). Zij maakten in samenwerking met het Nuborgh college bij Bouwmensen Nunspeet kennis met het prototype van een in elkaar te zetten woning. 

Om 9 uur startte de bijeenkomst met een kennismaking, een korte toelichting op de huidige wijze van bouwen (zoals we dat buiten steeds vaker om ons heen zien) en een kort introductiefilmpje over de bouw van het CMH-dak. De leerlingen begrepen snel wat de bedoeling was. Uit de eerste reactie bleek al snel dat de filmbeelden waren overgekomen: de leerlingen konden het toepassen. Met veel enthousiasme zijn ze vervolgens aan de slag gegaan.

Bouwmensen Nunspeet CMH 1Na ongeveer een uur zat het dak erop met zelfs enkele dakpannen, want die mochten niet ontbreken van de jeugd!

Bouwmensen Nunspeet en het Nuborgh college kijken terug op een eerste mooie ervaring. De basis voor het verder verfijnen van het huisje is gelegd.

Het CMH is mede ontworpen in het kader van Sterk Techniek Onderwijs. Bouwmensen Nunspeet heeft meegetekend (cofinanciering) bij het plan wat door de BWI afdeling van het Nuborgh Oostenlicht te Elburg en het Morgencollege uit Harderwijk is ingediend. De planning is om in de zomer van 2020 een 2.0 versie van het basishuis te hebben.