nieuws

Maak kennis met Meubelstofferen

Maak kennis met Meubelstofferen

10 december 2019

Meubelstofferen is een mooie aanvulling op meubelmaken en op andere creatieve keuzevakken. Maar de meeste BWI docenten zullen niet over alle kennis beschikken om Meubelstofferen aan te bieden. Om u vertrouwd te maken met dit keuzevak heeft het Expertisecentrum Meubel (ECM) met het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam een docententraining ontwikkeld.

De training wordt met 80% subsidie aangeboden via bijscholingvmbo.nl.

Om Meubelstofferen onder de aandacht van jongeren te brengen introduceert ECM Lotaya op 'meubelmakerworden.nl' . . . zij is een jonge meubelstoffeerder die haar hart volgde. Hier volgt haar verhaal . . .

“In de eerste lesweek wist ik het al, dit is HET”

Latoya heeft de opleiding meubelmaker én meubelrestauratie gevolgd. Op aandringen van haar moeder en met grote tegenzin (met argumenten als saai, oude vrouwen en stoffig) besloot ze haar moeders raad op te volgen en de opleiding meubelstofferen aan haar CV toe te voegen. 

“In de eerste lesweek wist ik het al, dit is HET” aldus Latoya. Dit had ze nóóit verwacht maar bij meubelstofferen ligt haar hart. Inmiddels draait ze al een aantal jaren mee en heeft ze veel opdrachten gehad. Denk aan legervoertuigen, caravans, scooters en meubels. 

"Het gaat niet om het geld, het gaat mij om de reactie van de persoon waar ik het voor maak, ik word daar heel blij van” 

Een bijzondere opdracht was een stoel voor een vrouw waarvan de man was overleden. Haar man was een graag gezien persoon in het dorp, herkenbaar aan zijn leren jas. Latoya heeft zijn leren jas verwerkt in de stofferen van de stoel zodat deze vrouw haar man altijd een beetje bij zich heeft. De stoel is met veel dankbaarheid ontvangen.

Voor alle Latoya’s in Nederland heeft ECM het keuzevak meubelstofferen voor het VMBO ontwikkeld. Meer informatie over het keuzevak vindt u hier.

Training voor docenten
Ga naar bijscholingvmbo.nl voor de training Meubelstofferen ».