nieuws

Telefoonhouders voor corona IC

Telefoonhouders voor corona IC

2 maart 2021

BWI en PIE leerlingen van het vmbo scholen Aletta Jacobs en Winkler Prins hebben telefoonhouders en opbergkisten gemaakt voor de intensive care en corona-afdelingen van het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Sinds januari 2021 kunnen coronapatiënten op de IC vaker en langer (beeld)bellen met hun familie dankzij de telefoonhouders. Ze zijn gemaakt door PIE leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand met een 3D-printer. BWI leerlingen van Winkler Prins in Veendam bouwden er houten bewaarkisten omheen.

Het ziekenhuis kreeg 36 houders voor de smartphone en 6 voor de tablet. 

Programmamanager Alidston Munting vertelt hoe trots de scholen zijn: “Dat je vanuit het onderwijs echt iets kunt betekenen voor de zorg vinden we geweldig. Het was toeval dat we met een arts van de IC van het Antonius Ziekenhuis over dit onderwerp in contact kwamen. Zij was enthousiast en nam het prototype op vrijdag mee naar de IC om te proberen. Op maandag kwam de bestelling al binnen, zo goed was het bevallen! Een mooie coproductie op het gebied van zorgtechnologie, waarbij het onderwijs de zorg kan steunen in deze voor iedereen bijzondere tijd.”

Lees het hele artikel op de site van Sterk Techniekonderwijs