nieuws

Tip: 3D BWI modellen in Trimble platform

Tip: 3D BWI modellen in Trimble platform

30 september 2021

In samenwerking met Construsoft, de leverancier van Trimble Connect, zet het Platform vmbo BWI een platform op waarin 3D modellen landelijk gedeeld worden. Lidscholen kunnen een kosteloos account krijgen.

Meldt u hier aan voor toegang tot de Trimble connect Platform omgeving,

Click here to see the video with subtitles

Elke dag zijn leraren bezig om het onderwijs uitdagender te maken voor hun leerlingen. Het in het examenprogramma vervangen van 2D tekenen door 3D tekenen draagt daaraan bij. 3D modellen maken werkstukken inzichtelijker. Ze kunnen gebruikt worden binnen SketchUp en getoond worden op elk digitaal device, zoals schoolbord, PC, tablet of smartphone. Door de modellen te draaien kunnen ze van alle kanten bekeken worden en worden daardoor ook zonder VR bril of Hololens makkelijker te begrijpen.

Scholen die beschikken over een VR bril of HoloLens hebben ook visuele 3D mogelijkheden. Die maken leerlingen enthousiast. Bovendien worden deze technologische ontwikkelingen gebruikt in de beroepspraktijk.

Het Platform vmbo BWI vindt het belangrijk dat vmbo BWI scholen, docenten en leerlingen beschikken over goede 3D tekeningen van werkstukken. Daarom worden vanaf de zomer goede tekeningen van werkstukken in 3D SketchUp beschikbaar gesteld. Deze zijn kosteloos te gebruiken, met als enige voorwaarde dat ze alleen gebruikt worden voor het doel waar ze voor gedeeld worden.

Ewout Warringa, docent Vechtdal en een van de initiatiefnemers: 'het is uniek in Nederland en misschien wel in een groot deel van de wereld dat een platform goede 3D modellen van praktijkopdrachten gaat delen'.

Heb je nog aanvullende vragen over gebruik van de Trimble connect Platform omgeving, neem dan contact op met Rachel Valckx van Construsoft,

Update november 2021. Trimble heeft de inlog via de Trimble app op de HoloLens aangepast waardoor het inlogscherm blijft laden. Is dat bij u ook het geval? Kijk dan hier voor een oplossing.

Dit project is een samenwerking tussen het Platform vmbo BWI, Construsoft / Trimble, Ewout Warringa en Arco Verhaar. Het doel is het landelijk beschikbaar stellen van goede 3D SketchUp modellen voor lidscholen van het Platform vmbo BWI voor gebruik binnen SketchUp, 3D viewer software, de HoloLens en virtual reality brillen. Het Platform vmbo BWI is eigenaar van alle tekeningen en houdt zich het recht voor zonder opgave van reden toegang tot de omgeving te weigeren of op te zeggen.