nieuws

Prijsstijging SketchUp Pro

Prijsstijging SketchUp Pro

30 november 2021

Trimble heeft vanuit Amerika besloten om de netwerklicenties voor SketchUp Pro van €14,- per licentie per direct naar €28,- te verhogen. De netwerklicentie blijft wel bestaan.

Matthijs Kraan van SketchUp Studio is voor veel BWI docenten een bekende naam vanwege de SketchUp trainingen en de workshops op de Landelijke Studiedag BWI. Matthijs laat ons weten dat Trimble vanuit Amerika besloten heeft om de netwerklicenties (floating point licenties) voor SketchUp Pro van €14,- per licentie per direct naar €28,- te verhogen. Het eerdere voornemen om per 22 januari 2022 de netwerklicentie te laten verdwijnen en scholen verplicht te stellen om leerlinggebonden licenties van €46,- per leerling per jaar aan te schaffen is gelukkig van de baan. De netwerklicentie (zij het voor een verdubbeling van de prijs) blijft bestaan.

Nederlandse organisaties voor het onderwijs doen hun best om Trimble te overtuigen van het nut om educatieve licenties (zo goed als) gratis aan te bieden. Voor nu zijn we in ieder geval een beetje opgelucht dat de netwerklicenties blijven bestaan.

P.S. SketchUp studio biedt op Instagram, YouTube en LinkedIn handige en leuke weetjes aan die het werken met SketchUp leuker, interessanter en soms uitdagender maken. Je kunt SketchUp Studio volgen op: