nieuws

Voorlichting over vervolgopleidingen

Voorlichting over vervolgopleidingen

18 december 2021

Opleidingsbedrijven, mbo scholen en aangesloten bedrijven leiden BBL studenten op tot vakman of vakvrouw. We belden een van de opleidingsbedrijven in de meubel - BosMti in Nuenen - om te vragen hoe zij in deze tijd voorlichting verzorgen.

Veel oriëntatieavonden en beroepenmarkten gaan vanwege corona niet door. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat bovenbouw leerlingen een goed beeld van hun vervolgopleiding krijgen. Daarom bieden veel opleidingsbedrijven alternatieve voorlichting aan middels bijvoorbeeld een webinar, meeloopdag of digitale afspraak. 

Voorlichting stemmen we graag af
Om te kijken wat er mogelijk is, namen we contact op met Rick van Mierlo van BosMti Opleidingen, een opleidingsbedrijf in Nuenen voor de meubel-, timmerindustrie en interieurbouw. Rick: "In samenwerking met Summa College en onze relatiebedrijven leiden wij studenten op van niveau 2 t/m HBO Technische Bedrijfskunde. Wij coachen studenten op bedrijven, bieden praktische bijscholingen aan en rouleren tussen bedrijven is mogelijk. Ons doel is goed opgeleide vakmensen af te leveren. Als scholen leerlingen willen informeren over onze werkwijze of opleidingen kunnen ze altijd contact opnemen. Dan kijken we wat mogelijk is, digitaal of fysiek, in een groep of individueel."

Ook andere opleidingsbedrijven denken graag met u mee hoe leerlingen te informeren over hun vervolgopleiding. Neem contact op met het opleidingsbedrijf in de buurt en bespreek de mogelijkheden.

Voor meer informatie over BosMti: kijk op www.bosmtigroep.nl