nieuws

Afsluiting beroepsgericht profielvak 2022

Afsluiting beroepsgericht profielvak 2022

10 februari 2022

Op 8 en 9 februari hebben veel mensen gekeken naar de voorlichting over de CSPE’s 2022. Het algemeen deel van de voorlichting staat online. Daarin vindt u veel linken naar informatiebronnen.

Ook de PowerPoint die gebruikt is, is beschikbaar. De PowerPointpresentaties van de vakinhoudelijke informatie die toetsdeskundigen van Cito tijdens de voorlichting gaven, worden vanaf 14 februari ook gedeeld via de SPV website.

Vragen
Tijdens het webinar zijn vragen gesteld en beantwoord. Veel van deze vragen zijn verwerkt in de FAQ’s op de themapagina Examens 2022 van het SPV. Deze FAQ’s worden als nodig bijgewerkt. Aanvullende vragen over de examens kunt u stellen via het Examenloket (examenloket@duo.nl) of via SPV (info@platformsvmbo.nl). Zij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vragen.

Documenten
Doordat het profielvak in 2022 wordt afgesloten met een SE moeten servicedocumenten en brochures worden bijgesteld. Deze komen beschikbaar als Minister Wiersma een brief over zijn besluit aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Zodra de documenten beschikbaar zijn worden deze geplaatst op de website van SPV op de themapagina Examens 2022.

Enquête
Ook dit jaar willen Cito, CvTE en SPV graag weten op welke manier u het profielvak heeft afgesloten, of u daarbij gebruik heeft gemaakt van CSPE-materiaal en hoe dat CSPE-materiaal bevallen is. Daarom houden we ook dit jaar een enquête over het CSPE. Wij roepen u op deze enquête in te vullen. De enquête is vanaf 4 april beschikbaar.

Webinar. Bekijk hier de opname van het webinar.

Presentatie. Download hier de PowerPoint van het algemene deel van de voorlichting. 

Themapagina Examens op website SPV. Zodra aanvullende documenten beschikbaar zijn worden deze geplaatst op de themapagina Examens 2022 op de website van SPV.