nieuws

Leerlingen BWI Dockinga winnen Skills

Leerlingen BWI Dockinga winnen Skills

6 april 2022

Hein Reitsma en Ruben de Vries, leerlingen van vmbo vakschool Dockinga college hebben op 31 april de Skills finale op het onderdeel Bouwen, Wonen en Interieur gewonnen. Skills The Finals in Utrecht zijn de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen.

Tijdens de regionale voorronde (op 9 februari in Heerenveen) waren Hein en Ruben al eerste, wat hun een plek opleverde in de landelijke finale. Alle inzet en ambitie is tijdens de finaledag bekroond met een eerste prijs! 

Skills dockinga 2022Op de finaledag heeft het team van Hein en Ruben verschillende opdrachten uitgevoerd, die zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. De opdracht was om vooraf op school in eigen ontwerp een spatscherm te maken. Tijdens de finale hebben de jongens een bank corona-proof gemaakt. Hiervoor kregen ze 5 uren de tijd. De bank bestaat uit twee zitgedeeltes, met een tafel ertussen. Het spatscherm wat op school al was gemaakt, staat op de tafel. Dit geheel zorgt ervoor dat de bank corona-proof is.

Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passen en arbeidsmarktkansen. Zo kunnen vmbo’ers laten zien wat ze in hun mars hebben.