nieuws

Shaper Origin lesmateriaal en ondersteuning

Shaper Origin lesmateriaal en ondersteuning

7 april 2022

De Shaper Origin is een CNC gestuurde handbovenfrees. Met de Shaper kunt u leerlingen aan de slag laten gaan met CNC technieken, terwijl ze toch blijven ervaren wat een freesje met hout doet. Inmiddels zijn er ongeveer 40 scholen in Nederland die een Shaper Origin hebben staan

Hieronder informeert Festool - die in Nederland de Shaper uitbrengt - u over een aantal ontwikkelingen.

  1. Lesmateriaal. Het lesmateriaal K16 Designkrukje voor de Shaper (theorie en praktijkopdracht) kunt u vinden in BWInet op de homepage onder de module ‘Extra opdrachten, toetsen en bestanden’ > ‘Shaper – K16 Designkrukje’.
  2. Video. Er zijn een tweetal video’s over het frezen met de Shaper Origin beschikbaar w.o. de inlay van het fietskratje. Ook deze vindt u in BWInet.
  3. Docentenhandleiding. Er is een docentenhandleiding voor de Shaper Origin in .ppt gemaakt die beschikbaar is voor scholen. Indien gewenst kan die toegestuurd worden. Wilt u deze handleiding, stuur dan een mailtje aan Albert Rook.
  4. Ontwerpprogramma. Er is een simpel ontwerpprogramma dat te gebruiken is bij de Shaper Origin. Ga voor uitleg van het programma naar deze link. Het programma zelf vindt u via deze link.