nieuws

Regiobijeenkomsten voorjaar 2023

Regiobijeenkomsten voorjaar 2023

20 januari 2023

De regiobijeenkomsten voorjaar 2023 vinden plaats op 1, 8 en 15 februariMeld u aan en zet de datum in uw agenda. U bent vrij een bijeenkomst naar keuze bij te wonen.

Tijdens de regiobijeenkomsten in februari 2023 hebben we drie externe sprekers. Om het voor hen behapbaar te houden wordt de regiobijeenkomst (eenmalig) op drie locaties (in plaats van vijf) gehouden.

Meld u aan »

Uw aanmelding is voor ons van belang om te zien op hoeveel mensen we per locatie kunnen rekenen.

  • 1 februari: BREDA (Eric-Jan Bakers en Henk van Ginkel)
  • 8 februari: HARDENBERG (Freek Oort en Henk van Ginkel)
  • 15 februari: ALMERE (John Vriends) 

De exacte gegevens van de locatie vindt u in de agenda ».

Programma (tijden bij benadering)

13:00: Inloop, netwerken
13.15: Welkom (let op: aanvang 13:15)
13.20: Mededelingen
13:35: Good Practices van uw collega's
14:05: Vloeren1) 
14:35: Pauze
14.55: SketchUp 2)
15:30: Duurzaamheid en Circulariteit 3)
16.30: Afsluiting met hapje en drankje

Een nieuwe geactualiseerde poster waarin de profielmodulen en keuzevakken uitgezet zijn tegenover de Crebo codes uit het mbo ligt voor u klaar op de bijeenkomst (1 poster per school). Met deze poster kunt u zien welke keuzevakken goed passen bij een vervolgopleiding. 

1) Dit onderdeel wordt ingevuld door Theo van Elck van INretail. Hij informeert u over verschillende soorten Vloerafwerking (zoals laminaat en PVC), eisen aan de ondergrond en de relatie met het keuzevak Vloeren.

2) Dit onderdeel wordt ingevuld door Matthijs Kraan. Hij informeert u over drie onderwerpen rond SketchUp. Ten eerste geeft Matthijs een overzicht van de financiële kant van de verschillende versies van SketchUp en wat de beste keuze voor een school is. Daarna geeft hij aan wat de inhoudelijke verschillen zijn tussen de Free en de betaalde versie en tussen de floating point en de individuele versie. Als laatste laat Matthijs zien hoe je een 3D SketchUp tekening omzet naar 2D (een van de exameneisen voor KB- en GL-leerlingen). 

3) Duurzaamheid en Circulariteit is de rode draad in dit programmaonderdeel, ingevuld per locatie afhankelijk van de expertise van het betrokken bedrijf / de locatie.

We hopen een programma samengesteld te hebben waar u naar uitkijkt en veel docenten te mogen verwelkomen op de regiobijeenkomsten.