nieuws

BWI-Docenten on tour (22 juni)

BWI-Docenten on tour (22 juni)

8 mei 2023

Save the date: 22 juni Sterk Techniekonderwijs BWI-Docenten on Tour

Bent u BWI-docent of instructeur en benieuwd naar hoe digitalisering, industrialisatie en biobased bouwen terugkomt in de praktijk? Wilt u inspiratie opdoen hoe dit in te zetten is binnen het eigen onderwijs en tegelijkertijd veel nieuwe collega’s spreken? Ga dan mee op de eerste docenten-on-tour van Sterk Techniekonderwijs!

STO organiseert samen met Bouwend Nederland en het Platform vmbo BWI op 22 juni een tour door de woningfabriek Van Wijnen in Heerenveen. Het is de grootste en meest innovatieve woningfabriek ooit gebouwd. Samen met collega-docenten vanuit andere Sterk Techniekonderwijs regio’s wordt dit een dag vol inspiratie en uitwisseling. Deelname is kosteloos en bij genoeg animo wordt er vanuit Sterk Techniekonderwijs gedeeld vervoer aangeboden. Maar u kunt ook op eigen gelegenheid naar Heerenveen komen.

Programma:

  • 09:00 uur: Vertrek vanuit omgeving Utrecht (indien u gebruik maakt van gedeeld vervoer)
  • 10:30 uur: Aankomst Woningfabriek Van Wijnen
  • 10:45 uur: Presentatie en start van de tour
  • 12:30 uur: Gezamenlijke lunch
  • 13:00 uur: Doe-activiteit: hoe brengen we de geziene innovaties binnen ons onderwijs?
  • 14:00 uur: Vertrek vanuit Heerenveen naar Utrecht
  • 15:30 uur: Aankomst Utrecht

Meld u vandaag nog aan, er zijn slechts 40 plekken beschikbaar ! »

Woningfabriek Van Wijnen
Van Wijnen bouwt anders en zet stevig in op een transitie in de bouw met het accent op digitalisering en industrialisatie. Van Wijnen heeft daarbij een woningfabriek gebouwd die volledig digitaal wordt aangestuurd. In de woningfabriek wordt op hoog tempo geproduceerd. Daarbij gaat het om wanden, vloeren en afgewerkte gevels voor de zogenoemde Fijn Wonen 3.0-woningen. De kozijnen, glas en stenen worden vervolgens gerobotiseerd toegevoegd. Sinds 2022 werken VDL en Van Wijnen samen bij het produceren van modules voor de huizen. Denk daarbij aan complete badkamers, toiletten en meterkasten (technische ruimtes).

Aanmelden »