nieuws

Shaper nieuws september 2023

Shaper nieuws september 2023

21 augustus 2023

Shaper nieuws voor alle huidige en nieuwe Shaper gebruikers.

Studio
Shaper StudioOp de Landelijke BWI Dag in juni is in de workshop van Festool en SketchUp Studio het ontwerpprogramma Studio gedemonstreerd. Alle scholen met een Shaper kunnen nu gratis het ontwerpprogramma Studio krijgen. Met dit programma kunnen de leerlingen vooraf zien hoe hun getekende Sketchup tekening eruitziet voordat ze gaan frezen. Ook kunnen nog wat extra elementen (zoals de naam van de leerling) aan het ontwerp toegevoegd worden. Een mail naar albert@shapertools.com is voldoende. Stuur in de mail je gebruikersnaam op de Shaper Origin mee. (grote foto)

Trace
Shaper TraceTrace is een nieuwe tekentool waarmee een tekening of een schets kan veranderen in een vector tekening. Met dit programma kun je zelfgemaakte tekeningen of schetsen doorsturen (SVG) naar de Shaper Origin, maar ook naar een plotter, lasersnijder, CNC-machine, etcetera. Er zijn veel vragen naar en over deze tool. Inmiddels heeft Festool in Nederland één demo exemplaar. Het programma is nog in ontwikkeling, verwachte levering in november – december van dit jaar. De kosten zullen rond de €120 |(eenmalig) zijn. (grote foto)

Autopass
AutoPass kan automatisch de tussen dieptestappen bij het frezen instellen op de machine, waardoor instellen veel minder wordt. Dat heeft als voordeel dat de freesjes minder hard slijten en leerlingen minder fouten kunnen maken. Autopass wordt per Shaper machine geleverd.

Plate
Shaper PlateMet de Plate kunnen kleine werkstukken gemaakt worden. In combinatie met de hardware kunnen diverse meubelaccessoires ingefreesd worden, zoals scharnieren. (grote foto)

Nieuwe presentatie
De startpresentatie over de Shaper in PowerPoint is uitgebreid met werkstation, Autopass en Studio. Wil je het document ontvangen? Stuur dan even een mail aan albert@shapertools.com.

Bestellen
De meeste scholen willen graag een Shaper Origin of alle accessoires op rekening bestellen (met of zonder offerte). De regeling hiervoor is:

  • Stuur een mail naar albert@shapertools.com
  • Je mail wordt in het Engels vertaald en doorgestuurd naar Shaper.

Training
Via bijscholingvmbo is de training Frezen Verdieping te volgen. Deze training is geüpdatet met bovenstaande programma's.

Heb je nog vragen mail mail of bel naar Albert Rook (06 1042 0402). Uiteraard mag je ook met Koen Rook contact opnemen.