nieuws

Challenge voorlichtingfilmpjes

Challenge voorlichtingfilmpjes

28 augustus 2023

In de nieuwe BWI-voorlichtingsfilm strijden negen jongeren in vijf challenges tegen elkaar om 500 euro. De film is in een standaard versie van 12 minuten en een korte versie van 5 minuten beschikbaar. We adviseren de standaard versie.

BWI Challenge (standaard versie)

BWI challenge trailer (korte versie)

De nieuwe voorlichtingsfilm is gebaseerd op onderzoek onder jongeren van ongeveer 13 jaar. Zij gaven aan dat video's met uitdagingen en wedstrijdelementen hen aanspreken. Opmerkelijk bleek dat niet de lengte uitmaakte, maar hoe boeiend het is en ze graag willen weten hoe het afloopt.

Op basis van deze informatie is een film gemaakt waarin 9 jongeren in 3 groepen de strijd aangaan in vijf challenges (wedstrijdjes) die allen met Bouwen, Wonen en Interieur te maken hebben. Samen geven ze een beeld van de vaardigheden die ze kunnen gaan leren als ze naar de afdeling BWI gaan.

De challenge film is gemaakt voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het vmbo en daardoor bij uitstek geschikt voor voorlichting op open dagen en bij gastlessen. Maar uiteraard ook om te laten zien aan nieuwe leerlingen op de afdeling.