nieuws

Lerenvoorhetexamen voor AVO vakken

Lerenvoorhetexamen voor AVO vakken

15 maart 2024

Lerenvoorhetexamen.nl is een site vol informatie, oefenmateriaal en uitleg bij de stof voor de AVO vakken. Alles is overzichtelijk per schoolsoort, vak en domein te vinden.

Het leren van AVO vakken is natuurlijk in principe een taak voor uw collega's op school. Maar wellicht vraagt een leerling u, bijvoorbeeld als mentor, ook wel eens naar oefenmateriaal voor deze vakken.

De website Lerenvoorhetexamen.nl biedt een overzicht van nuttige exameninformatie, voorbereidingstips, uitlegvideo’s en oefenmateriaal. Leerlingen zien per vak wat ze moeten weten voor het examen en krijgen tips hoe ze zich daarop kunnen voorbereiden. De examenstof wordt onder andere uitgelegd in video’s waarvan de kwaliteit is getoetst. Daarnaast kunnen leerlingen oefenen met oude examens.

De website is door het ministerie van OCW opgezet in het eerste coronajaar om examenleerlingen die niet naar school konden een handje te helpen. Minister Paul heeft besloten de website te behouden, zodat extra eindexamenhulp voor alle leerlingen toegankelijk is. Dat is belangrijk, ook met het oog op kansengelijkheid.