nieuws

Vacature Sondervick Veldhoven

Vacature Sondervick Veldhoven

31 mei 2024

Het Sondervick college in Veldhoven zoekt met ingang van schooljaar 2024-2025 een Docent Bouwen, Wonen, Interieur voor 0,8 - 1,0 FTE.

Het Sondervick is een school in ontwikkeling en zoekt een collega die het leuk vindt om initiatief te tonen en op een ondernemende manier bij te dragen aan het onderwijs. Een collega die werkt vanuit verbinding met de leerling en elkaar. Heb jij passie voor onderwijs en zin om te bouwen: de afdeling BWI hoort graag van je!

 • Tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar in schaal LB (indien bevoegd). Bij goed functioneren wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband.
 • 13e maand, reiskostenvergoeding, de schoolvakanties vrij en een inspirerende en lerende omgeving.
 • Begeleiding en ondersteuning en een brede mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Moniek Pistorius (manager onderwijs): mpistorius@sondervick.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Marieke Bongenaar (HR-manager): mbongenaar@sondervick.nl of op 06-50438922.


Uitgebreide vacaturetekst

Het Sondervick College is een brede school voor vmbo basis/kader, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium), tweetalig onderwijs én internationaal onderwijs. Prachtig gelegen op de Kempen Campus in Veldhoven. Met ruim 140 enthousiaste collega’s bieden we voor íeder van onze ruim 1200 leerlingen passend onderwijs.

Onze school bevindt zich in een bruisende hightech-regio, waar innovatie en ondernemerschap hand in hand gaan. We zijn vastbesloten om onze leerlingen op een ondernemende manier voor te bereiden op hun toekomst, waarbij we inspelen op de eisen van de moderne wereld. Ons onderwijs is voortdurend in ontwikkeling om aan deze eisen te voldoen. Hierbij werken wij vanuit de kernwaarden: verantwoordelijkheid, vertrouwen, verbondenheid en ambitie. Samen zetten we ons in om onze school nog mooier te maken en onze leerlingen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

We zijn een school in ontwikkeling en zoeken een collega die het leuk vindt om initiatief te tonen en op een ondernemende manier bij te dragen aan ons onderwijs. Een collega die werkt vanuit verbinding met de leerling en elkaar. Heb jij passie voor onderwijs en zin om te bouwen: we horen graag van je!

Het Sondervick College zoekt een

docent BWI (Bouwen, wonen & interieur) 0,8 – 1,0 fte

met ingang van schooljaar 2024-2025

Hier kom je te werken

 • Het Sondervick College is een school met alle mogelijkheden op één plek. We worden omringd door het groen van de Kempen en door de innovatie en uitdagingen van de Brainportregio.
 • In een betrokken team, dat zich dagelijks op ondernemende wijze en met veel enthousiasme voor de leerlingen inzet, werken we aan de uitdagingen in ons onderwijs.
 • In een ondersteuningsteam met enthousiaste collega’s.
 • Het doel is dat leerlingen en medewerkers op het Sondervick College zich ondersteund, gezien en gehoord voelen. Er is veel aandacht voor (leerling)begeleiding en persoonlijke groei.
 • Op alle leerrichtingen van de school zijn afgelopen jaren mooie onderwijskundige- en cultuur-ontwikkelingen in gang gezet, waarvan de wens is deze verder voort te zetten.

Wie ben jij?
Je bent niet alleen een leraar, maar ook een vakman. Je leert jonge mensen de fijne kneepjes van het vak in de richting van Bouwen, Wonen en Interieur. Van timmeren en meubel maken tot het ontwerpen van interieurs. Binnen jouw afdeling ben je een kartrekker. Naast het lesgeven, vind je het ook leuk om een jaarplanning van de leerdoelen te maken, de ontwikkeling van alle leerlingen bij te houden en een excursie te organiseren. Ben je zij-instromer of studeer je nog? Ook dan nodigen we jou uit om te reageren! Je hebt wel de ambitie om een volwaardige docentopleiding op HBO niveau te volgen. Zonder bevoegdheid mag je immers niet in het onderwijs als docent werken.

Wat ga je doen?

 • Je bereidt theorie- en praktijklessen voor en geeft lessen, bijvoorbeeld over ‘Bouwen vanaf de fundering’ aan leerlingen van 14 tot 18 jaar oud.
 • Je begeleidt leerlingen bij projecten en opdrachten, zoals het maken van meubels en bouwkundige projecten en geeft feedback.
 • Je beoordeelt leerlingen en legt dit vast in het leerlingsysteem.
 • Je volgt de ontwikkelingen in de bouw- en interieurbranche. Zo blijft je kennis van het vak actueel als het gaat om nieuwe technieken, materialen en trends.
 • Je bent de mentor van een groep leerlingen. Hiermee draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.
 • Je levert een bijdrage aan Sterk Techniek Onderwijs (STO) op onze school.

Dit vragen wij van jou

 • Je hebt bij voorkeur een bevoegdheid in en ervaring met het geven van BWI-lessen;
 • Je hebt een relevante andere HBO-opleiding en de bereidheid je docentbevoegdheid te gaan behalen binnen twee jaar.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de doelgroep.
 • Je hebt een brede kijk op funderend onderwijs.

Dit bieden we jou

 • Een eerste tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar in schaal LB, mits bevoegd.
 • Een 13e maand, reiskostenvergoeding, de schoolvakanties vrij en een inspirerende en lerende omgeving.
 • Bij goed functioneren wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband
 • Begeleiding en ondersteuning en een brede mogelijkheid om je te ontwikkelen.

Heb je vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Moniek Pistorius (manager onderwijs): mpistorius@sondervick.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Marieke Bongenaar (HR-manager): mbongenaar@sondervick.nl of op 06-50438922.