nieuws

Vier mee: het vmbo bestaat 25 jaar!

Vier mee: het vmbo bestaat 25 jaar!

5 juli 2024

In 1999 is het vmbo gestart, het voorbereidend, middelbaar beroepsonderwijs. In het vmbo zijn vso-lom, vbo en mavo samengevoegd tot een onderwijssoort met vier leerwegen. Vanaf 1999 tot nu is het vmbo voortdurend in ontwikkeling geweest.

In het schooljaar 2024-2025 vieren we het vijfentwintigjarig bestaan van het vmbo. Niet op één dag, maar gedurende een heel schooljaar. De website www.vmbo25jaar.nl is daarbij het centrale punt. Daar kunt u lid worden van de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van alle activiteiten.

Van . . . naar . . . 
In 25 jaar vmbo heeft het krijtje plaatsgemaakt voor het digibord of de tablet, zijn we van vakken als materiaalkennis, etaleren, boekhouden, gezondheidskunde en machineschrijven via beroepsgerichte programma’s overgegaan naar profielen en beroepsgerichte keuzevakken en staan we op het punt praktijkgerichte programma’s in te voeren in Gl en TL. In 25 jaar is het vmbo voortdurend in ontwikkeling geweest, een ontwikkeling die zeker nog niet ten einde is.

Onder het motto Van . . . naar . . . kijken we naar de afgelopen 25 jaar. Van 1999 naar 2024, maar ook Van 2024 Naar . . . . . .  wie weet wat de toekomst brengt.