Voorlichting bovenbouw

Overzicht voorlichtingsproducten BWI

Onderstaand een overzicht van alle beschikbare voorlichtingsproducten.

Voorlichtingsfilmpjes
Er zijn verschillende voorlichtingsfilmpjes beschikbaar:

  • BWI challenge: laat in een stijl die jongeren aanspreekt zien hoe breed en innovatief BWI is.
  • Profiel BWI als geheel: geeft een indruk van het profiel en de relatie met de sector.
  • Profielmodulen: geven per profielmodule een beeld van de inhoud en de relatie met werkzaamheden in het bedrijfsleven.
  • Keuzevakken: idem, maar dan over de keuzevakken.
  • Leren in de afdeling BWI: geeft een beeld van hoe het er in de afdeling BWI aan toe gaat.

U vindt de filmpjes onder Voorlichting > LOB loopbaanfilmpjes.

BWI-ballonBWI ballon
De BWI-ballon is een opvallend voorlichtingsmiddel voor open dagen, waarmee op een leuke manier de afdeling gepresenteerd kan worden en de mogelijkheden binnen Bouwen, Wonen en Interieur onder de aandacht gebracht. Door de hoogte van 2 1/2 meter valt de ballon direct op en door het gebruik van de bijbehorende gratis kaarten blijven bezoekers hangen, waardoor eenvoudig een gesprek ontstaat tussen uw leerlingen en potentiële leerlingen en hun ouders. Vraag uw regiocoördinator om informatie.

Pius X College over de BWI-ballon:'De ballon heeft een positieve bijdrage geleverd op de open dag. Geweldig om te zien hoe fanatiek de bezoekers op zoek gingen naar de afbeeldingen op de ballon.'

BWI ballon: uitdeelkaarten
De set van 4 x 25 verschillende uitdeelkaarten (spelkaarten) bij de BWI-ballon zijn te bestellen via het Platform onder de button Overige diensten > Bestellen Niet-Leermiddelen.

Je maakt het met BWIBWI voorlichtingsbrochures
De voorlichtingsbrochure 'Je leert het op het vmbo' geeft uitleg over het vmbo en over het 3e en 4e leerjaar in de afdeling BWI. De brochure 'Je maakt het met BWI' is een glossy met luchtige informatie over werken in de sector, zoals interviews met vakmensen, ex-leerlingen, een breed scala aan BWI beroepen en allerlei tips. Beide brochures zijn te bestellen via de button Overige diensten > Bestellen Niet-Leermiddelen

Gadgets
De gadgets die u kunt bestellen vindt u onder de button Overige diensten > Bestellen Niet-Leermiddelen. Kijk daar onder het kopje 'gadgets'.

BWI logoBouwen, Wonen en Interieur logo: logo, kleurcode en (raam)stickers
Het logo Bouwen, Wonen en Interieur is in .jpg en .pdf formaat te downloaden als schoolbeheerder onder 'downloads' in de e-learning portal. Daar zijn ook de kleurcodes in PMS en CMYK te vinden. De semi-transparante stickerposter (60 x 20 cm) met het logo en kleine stickers zijn te bestellen via de button Overige diensten > Bestellen Niet-Leermiddelen onder het kopje 'diversen'.