nieuws

Opleidingsbedrijf blijft een goede keuze

Opleidingsbedrijf blijft een goede keuze

4 mei 2020

Omdat de scholen dicht zijn kunnen opleidingsbedrijven scholen niet bezoeken om leerlingen uit te leggen welke mogelijkheden er in de bouwsector zijn om te werken én te leren. ‘Doeners met denkkracht’ blijven hard nodig, de opleidingsbedrijven bieden hen graag persoonlijk advies aan.

Het ontbreken van goede voorlichting kan ervoor zorgen dat leerlingen hun keuze  uitstellen of een verkeerde keuze maken. De opleidingsbedrijven willen graag helpen om dat te voorkomen.

Er zijn veel voordelen voor een opleiding via een opleidingsbedrijf:

  1. Werken én Leren. De leerling krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Leerlingen werken vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en gaan één dag naar school.
  2. Tijdens de opleiding wordt er extra praktijkscholing in de werkplaats van het opleidingsbedrijf gegeven
  3. Kleinschalig. De begeleiders van het opleidingsbedrijf kennen alle leerlingen en onderhouden contact over de voortgang van de opleiding en zorgen ervoor dat de juiste vaardigheden worden aangeleerd .
  4. Samen met de aangesloten erkende leerbedrijven wordt toegewerkt naar diplomering en worden de kansen en mogelijkheden voor vervolgopleidingen besproken.

Leerlingen die interesse hebben worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met het opleidingsbedrijf in de regio of te kijken op www.excellenteopleidingsbedrijven.nl.

De bouw heeft de komende jaren immers nog heel veel ‘doeners met denkkracht’ nodig.