nieuws

Nieuwsbrieven in uw spam

Nieuwsbrieven in uw spam

13 mei 2020

Het Platform verstuurt haar nieuwsbrieven via het mailpakket Mailchimp. Dat is een veelgebruikte applicatie die in het algemeen de nieuwsbrieven netjes in uw inbox aflevert. Maar soms komt het voor dat een gewenste mail in de spam folder terechtkomt. Met onderstaande tip en een minuutje van uw tijd kunt u dat voor de toekomst voorkomen.

Een spam-filter is erg handig. Maar niet als een gewenste email van iemand in de spam folder terechtkomt. En dat is helaas niet altijd te voorkomen, ook al gaat het eerst lange tijd goed.

Als eerste de tip om van tijd tot tijd even door uw spam folder heen te lopen. En zitten er berichten bij die u wel wilt hebben, dan sleept u ze eenvoudig naar uw inbox.

Komt dit vaker voor met dezelfde afzender, dan kunt u daarna (of preventief) de afzender toevoegen aan uw lijst met veilige afzenders (outlook):

  • Ga in de inbox naar een mail van de afzender die u toe wilt voegen aan veilige afzenders
  • Ga naar de tab ‘Start’
  • Klik in het tabje ‘Verwijderen’ op ‘Ongewenste email’ en dan op ‘Afzender nooit blokkeren'

Op dezelfde plek vindt u ook de optie 'Domein van de afzender nooit blokkeren'. Als u dat doet op een @vmbo-bwi.nl mail, dan mist u geen enkele mail van het Platform meer. 

Wilt u weten of u een nieuwsbrief gemist heeft? In dit overzicht vindt u de nieuwsbrieven die we in 2020 verzonden hebben.