nieuws

Digitale beroepsoriëntatie afbouw

Digitale beroepsoriëntatie afbouw

23 juli 2020

De ambassadeurs van de afbouw hebben in de laatste maanden van vorig schooljaar geen bezoeken aan vmbo scholen kunnen brengen. Als alternatief is een digitale opdracht vormgegeven.

Met de digitale opdracht brengt u het stukadoorsvak bij uw leerlingen onder de aandacht en komen ze op de hoogte van de mogelijkheden in het vakgebied. 

De opdracht bestaat uit 2 filmpjes met een aantal vragen, waarmee de leerling in totaal ongeveer 15 minuten bezig zal zijn. De opdracht is te maken op smartphone, tablet of computer.

Nadat u als docent de gegevens op onderstaande website ingevuld hebt, ontvangt u binnen 48 uur een inlogcode per email. Vervolgens is het een kwestie van het doorsturen van een link aan de leerlingen. Nadat de opdracht is gemaakt kunt u online de resultaten inzien om te kijken hoe de opdracht is ingevuld en er eventueel een beoordeling aan koppelen.

Meldt u hier aan voor de opdracht >>

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er komende jaren ruimte is voor een flink aantal banen binnen de afbouwsector. Dit betekent dat er goede toekomstperspectieven liggen voor jongeren. Om de afbouwberoepen onder hun aandacht te brengen zijn er een aantal ambassadeurs aangesteld, gekoppeld aan MBO opleidingen in de regio.  

Als er bij uw leerlingen interesse is om een van de afbouwopleidingen te volgen, neem dan contact op met Savantis op 0182 64 1111. Dan neemt daarna een ambassadeur van de afbouw uit uw regio contact op om een introductiedag op het ROC aan te bieden.