nieuws

Werken in het onderwijs Informatiepunt

Werken in het onderwijs Informatiepunt

17 september 2020

In 'het Onderwijsloket' werken de Hogescholen, Universiteiten en OCW samen om op één centrale plek onafhankelijke informatie te geven over het gaan werken in het onderwijs of overstappen naar een andere sector binnen het onderwijs. 

Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart om potentiële docenten te informeren over een overstap naar het onderwijs. Er is alles te vinden over lerarenopleidingen, zij-instroommogelijkheden en het leraarschap. Middels artikelen, antwoorden op veelgestelde vragen en ervaringsverhalen, maar het is ook mogelijk persoonlijk advies te krijgen per mail of telefoon.

Ook geeft het Onderwijsloket informatie over doorgroeien binnen het onderwijs of een overstap naar een andere sector binnen het onderwijs Informatie die hiermee te maken heeft betreft onder andere routes er voor jou mogelijk zijn, welke functies je binnen een school kunt vervullen en met welke praktische zaken je rekening kunt houden als je in het onderwijs wilt werken.

Het onderwijsloket is te vinden op https://www.onderwijsloket.com/

Parallel aan dit informatiepunt heeft Voion deze overzichtelijke flyer gepubliceerd over (verkorte) routes naar werken in het VO.