nieuws

Meubelstofferen op Schaersvoorde College

Meubelstofferen op Schaersvoorde College

21 september 2020

Het Schaersvoorde College in Aalten biedt sinds vorig jaar het nieuwe BWI-keuzevak Meubelstofferen aan. Het initiatief kwam van BWI-docent Dick Hobé. Er is volop plek voor nieuwe meubelstoffeerders, maar jongeren weten nauwelijks dat het vak bestaat. Met het nieuwe keuzevak Meubelstofferen kunnen leerlingen er kennis mee maken. De branche is er blij mee, en leerlingen en leraren zijn enthousiast.

Kringloopwinkels draaien als een tierelier, circulair heeft de toekomst. In Nederland gestoffeerde stoelen gaan de hele wereld over en de ‘oude garde’ van meubelstoffeerders gaat binnenkort met pensioen. Het Schaersvoorde College in Aalten biedt sinds vorig jaar het BWI-keuzevak Meubelstofferen aan. Het initiatief kwam van BWI-docent Dick Hobé.

“Toen ik las dat dit keuzevak werd ontwikkeld, nam ik meteen contact op met Cor de Ridder van het Platform BWI om te vragen hoe ver ze al waren. Want we hadden bij BWI vooral de traditionele bouwvakken en dan is het fijn om zoiets als meubelstofferen erbij te hebben, zeker om meisjes enthousiast te maken voor het profiel BWI.”

Download het artikel