nieuws

Landelijke Dag: Spots op Bouwtechniek

15 juni 2007

Bezoekers van het Mediapark te Hilversum konden op 6 juni niet om het vmbo Bouwtechniekonderwijs heen. Bij de ingang van het park was direct zichtbaar dat de spotlights in stelling waren gebracht om Bouwtechniekdocenten hun jaarlijkse scholings - en ontmoetingsdag aan te bieden.

 


Aan het eind van dit artikel staat een link naar alle foto's van de Landelijke Dag

Bouwtechniek in de spotlights op het Mediapark in Hilversum
Het thema van de dag paste perfect bij deze locatie: Communicatie! De ruim 500 bezoekers van de landelijke dag van het Platform vmbo Bouwtechniek maakten kennis met oude en nieuwe media. Zij kregen handvaten aangereikt om het bouwtechniekonderwijs en het toekomstperspectief voor jongeren nog beter voor het voetlicht te brengen.

Spectaculaire Bouwtechniek
De jongerencampagne “Spectaculaire Bouwtechniek” werd gelanceerd met actuele nieuwe producten die als het ware vanzelf communiceren. Naast de Kenniscentra Fundeon, Savantis, SH&M, Arbouw, SLO en de Cito, verzorgden de auteurs van het boek 'Verliefd op Internet', een workshop over het internetgedrag van pubers. Uiteraard de traditionele bedrijvenmarkt, met producten en informatie ter ondersteuning van het Bouwtechniekonderwijs. Een bezoek aan de “Media Experience” gaf een blik in de wereld van beeld en geluid: verleden, heden en toekomst van communicatie via de media. Een rondleiding langs de decorbouwafdeling maakte het programma compleet!

 

Positief toekomstperspectief
Dat een opleiding vmbo Bouwtechniek een basis is voor een goede toekomst, is nog te weinig bekend bij jongens en meisjes die een beroepskeuze moeten maken. Het Platform vmbo Bouwtechniek neemt al jaren het voortouw om het bouwtechniekonderwijs aantrekkelijk te maken. Daarvoor ontwikkelt ze educatieve en informatieve projecten en activiteiten om het onderwijsveld te ondersteunen. Het vakmanschap van de Bouwtechniekdocenten staat hierbij centraal. Zij zijn immers de ambassadeurs van goed onderwijs en leggen de basis voor een positief toekomstperspectief.

Communiceren naar ouders, leerlingen, directies en . . .
In dit digitale tijdperk wordt van docenten verwacht dat ze kunnen communiceren met (toekomstige) leerlingen, ouders, collega’s, maar ook met directie en het bedrijfsleven. Daaraan heeft het programma van deze dag een bijdrage geleverd. Docenten vertrokken met tassen vol naar huis, aangevuld met een ergonomische troffel. Een innovatie in de specialiteit van de metselvakman, ten teken dat ook de bouwtechniekwereld meegaat met de tijd.

  
 

Een extra spot werd gericht op Cor de Ridder voor zijn bijdrage aan de producten van het Platform. En de Landelijke Dag was het podium voor de bekendmaking en huldiging van de “Topper” in Bouwtechniekonderwijs. Op voordracht van het Platform bouwtechniek kreeg het Kempenhorst College uit Oirschot een subsidie van twee maal €30.000 voor hun inzet in het bereiken van nieuwe leerlingen.

Bekijk hier alle foto's van de Landelijke Dag online (met mogelijkheid voor download)

Over het Platform
Het Platform vmbo Bouwtechniek staat voor aantrekkelijk onderwijs, met kennis en vaardigheden voor leerlingen en docenten. Ondersteund en in samenwerking met het mbo-veld en de bedrijfstak. Daarmee wordt de basis gelegd voor goede doorstroom naar het mbo en het bedrijfsleven.