veel gestelde vragen

Boekjes Sketchup, kleurenleer en beeldbewerking

Het Udens College heeft drie boekjes ontwikkeld voor Sketchup, Digitale kleurenleer en Digitale beeldbewerking. De drie werkboekjes zijn zo geschreven dat zowel basis- als kaderleerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. Ook in de lessen PSO kan dit materiaal gebruikt worden, omdat de opdrachten binnen afzienbare tijd te realiseren zijn.

Udens college SketchupSketchup
Bij Sketchup is slechts een korte uitleg nodig om met het programma te kunnen werken. Het programma Sketchup is gratis te downloaden!! Ook wordt er in het werkboekje een paar keer gebruik gemaakt van digitale bestanden die leerlingen van een CD-rom moeten halen.

Udens college KleurenleerDigitale kleurenleer
Aangezien Digitale kleurenleer met het programma PAINT wordt gemaakt is er maar weinig tijd nodig om aan de slag te kunnen. Naast theorie kunnen leerlingen de stof toepassen aan de hand van illustraties uit de Mayacultuur. Bij het boekje hoort een CD-rom.

Udens college Photoshop CS5Digitale beeldbewerking
Digitale beeldbewerking maakt gebruik van het programma Adobe Photoshop CS3, ln het boekje zijn 24 projecten opgenomen die verschillende elementen van Photoshop doorlopen. Deze projecten kunnen in principe in een willekeurige volgorde worden gemaakt. Het is dus niet noodzakelijk om alle opdrachten te laten maken. Na het doorlopen van de cursus mogen leerlingen hun eigen certificaat ontwerpen (deze lesbrief is los bijgevoegd). Het zal duidelijk zijn dat de leerling ook hier gaat werken aan de hand van beeldmateriaal dat op een CD-rom is verzameld.

Ad van den Broek, auteur "Met name Sketchup en digitale kleurenleer is, zonder dat de docent is bijgeschoold, prima in de les te gebruiken. Leerlingen werken bij mij in de les zelfstandig de opdrachten met veel enthousiasme door. Ook ideaal omdat je geen programma's hoeft aan te schaffen. Bij Photoshop ligt de zaak iets anders: leerlingen kunnen de stapsgewijze instructie goed volgen maar mochten ze ergens de fout in gaan dan moet een docent natuurlijk wel weten hoe het probleem op te lossen is. Enige kennis van Adobe Photoshop is dan wel noodzakelijk. Inmiddels ben ik bezig om versie drie van Photoshop om te schrijven naar CS5."

De prijs van de boekjes ligt rond de 10 tot 15 euro.

Meer informatie:
  Ad van den Broek
  a.vandenbroek@udenscollege.nl
  School: 0413 - 28 3000
  Privé: 0413 - 260 358