nieuws

Ondersteuning bij keuzevakken Afbouw

Ondersteuning bij keuzevakken Afbouw

3 maart 2020

Er is veel werkgelegenheid in de sector Afbouw (stukadoren, plafond- en wandmontage, vloerenleggen & natuursteenbewerken). Vmbo-docenten kunnen nu een beroep doen op regionale Afbouw-ambassadeurs voor ondersteuning bij de lessen en informatie over doorstroom van hun leerlingen naar het mbo.

Om de instroom in de sector Afbouw te bevorderen heeft de sector een instroomplan in werking gesteld. Regionale Afbouw-ambassadeurs zijn aangesteld om vmbo-docenten ondersteuning te bieden en informatie te verstrekken over stukadoren, plafond- en wandmontage, vloerenleggen & natuursteenbewerken en de doorstroom naar mbo-opleidingen.

Ook kunnen de Afbouw-ambassadeurs hulp bieden bij het introduceren of vormgeven van de door het Platform vmbo BWI uitgegeven keuzevakken Scheidingswanden en Wandafwerking.

Wat kan een Afbouw-ambassadeur voor je doen?

  • Gratis gastlessen geven op school of op een opleidingslocatie.
  • Gratis beschikbaar stellen van materialen om Scheidingswanden en Wandafwerking zelf aan te kunnen bieden.
  • Gratis docententrainingen geven.
  • Bemiddelen bij bedrijfsbezoeken en stageplaatsen.

Inmiddels hebben al ruim 500 vmbo en pro-leerlingen met succes een afbouwworkshop gevolgd bij een opleidingsbedrijf, ruim 200 leerlingen hebben schoolexamen gedaan in de keuzevakken Scheidingswanden en Wandafwerking en meer dan 30 docenten hebben een docententraining gevolgd.

Meer informatie over de Afbouw-ambassadeurs vindt u op www.noa.nl.