nieuws

Schoolexamenbank

Schoolexamenbank

25 september 2017

Ruim 600 mensen hebben de afgelopen maanden kennis gemaakt met de Schoolexamenbank vmbo. In de schoolexamenbank vindt u toetsitems voor theorie en praktijk en voorbeeld examens. U kunt ook in zeven stappen zelf een toets op maat samenstellen inclusief toetsmatrijs en beoordelingsschema.

Op 26 september (Eindhoven), 5 oktober (Arnhem) en 31 oktober (Gouda) worden bijeenkomsten georganiseerd om nader kennis te maken met Schoolexamenbank vmbo. De bijeenkomsten starten om 12.30 uur met een inlooplunch en duren tot 16.00 uur.

Licenties
Vanaf 1 oktober 2017 kunt u een licentie afsluiten voor het gebruik van Schoolexamenbank vmbo. Een licentie houdt in dat u gebruik kunt maken van alle toetsitems en servicedocumenten van Schoolexamenbank vmbo en bij de toetsitems kunt die voor negen profielen zijn ontwikkeld. Voor het schooljaar 2017 - 2018 geldt een gereduceerde prijs, omdat de content beperkt is.

Van, voor en door docenten
De Schoolexamenbank vmbo is van, voor en door docenten. Voor elke profiel is een redactieteam samengesteld, bestaande uit een aantal docenten en een coördinator, die allemaal afkomstig zijn uit het vmbo en lesgeven in het profiel waarvoor zij schoolexamens maken. Elke redactiegroep krijgt ondersteuning van deskundigen van Cito en SLO, zodat de toetsitems toetstechnisch en inhoudelijk kloppen.

Animatie Schoolexamenbank