upgrade lokalen

Interieur adviezen BWI lokaal

Adviezen, tips en werkstukken voor de inrichting van een hedendaags technieklokaal.

Vier HMC studenten Interieurstyling hebben een aantal vmbo BWI scholen tips gegeven hoe het lokaal op een eenvoudige wijze veel aantrekkelijker voor jongeren gemaakt kan worden. Een aantal tips zijn uitgewerkt in concrete werkstukken die voor een BWI afdeling prima te realiseren zijn.

Interieur advies inrichting 2 450px

De keuze van leerlingen voor een richting als vmbo BWI wordt mede bepaald door de uitstraling van het lokaal; een mooie omgeving, aantrekkelijke inrichting en de sfeer zijn medebepalend voor hun keuze. Dat blijkt uit intensieve interviews en een onderzoek naar de beleving bij leerlingen uit onder- en bovenbouw door vier HMC stylistes. Opvallend was de behoefte aan opgeruimde klassen en overzicht in het lokaal. Tevens gaven de jongeren aan dat het best gezelliger mag. En daarin speelt kleur een belangrijke rol. Ook het visueel aantrekkelijk presenteren van de gemaakte werkstukken is belangrijk.

In de linkerkolom vindt u de adviezen, tips en werkstukken. Ze zijn met eigen leerlingen te realiseren. Download de beschrijving van voorbeelden.

Bij alle ideeën geldt als uitgangspunt:

  • Leerlingen moeten de opfrisbeurt van het lokaal kunnen doen (onder leiding van een docent).
  • Kosten en tijd om het uit te voeren moet binnen de perken blijven.

Met de vele verfrissende ideeën krijgt de BWI afdeling de kans om zich anders te presenteren.

BWI project HMC uitwerking 2