upgrade lokalen

Interieur advies Merlet Mill

Studenten HMC Interieurstyling geven tips aan Merlet college in Mill om het BWI lokaal op een eenvoudige wijze aantrekkelijker te maken voor jongeren. Lees hier hun ervaring.Interieur advies Merlet Mill

'Deze school is 40 jaar in gebruik en wel toe aan vernieuwing. Op de BWI afdeling zitten veel jongens en soms een meisje. Na een korte rondleiding en zelf een beetje rond gekeken te hebben was onze eerste indruk van het lokaal dat er veel vrije ruimte was maar dat er ook veel rommelige hoekjes aanwezig waren. De aanwezige kleuren in het lokaal waren verouderd en konden wel een nieuw likje verf gebruiken.  Daarnaast was er een gemis aan presentatie mogelijkheden voor de gemaakte werkstukken van de leerlingen. Gemaakte werkstukken verdienen het immers om gepresenteerd te worden.

Tijdens het gesprek met de docent kwam naar voren dat hij ook een aantal punten had die verbeterd konden worden. Hij gaf aan dat het prettig zou zijn als het lokaal wat meer kleur kreeg en wat ordelijker en overzichtelijker kon worden. Ook was er een oplossing gewenst voor de loze ruimte in het midden van het lokaal, zodat dit praktischer kon worden gebruikt.

Wij hebben na het horen en zien van deze verbeterpunten een aantal ideeën voorgesteld om het lokaal te verbeteren. Het gemis aan kleur kon bijvoorbeeld worden opgelost door het idee van de ‘helmenwand’ toe te passen. Daardoor krijgt het lokaal meer kleur, ziet er aantrekkelijk uit, zien leerlingen in dat spullen op een andere manier kunnen worden toegepast dan waarvoor ze bedoeld zijn en dat spullen heel makkelijk hergebruikt kunnen worden.

De ideeën van de ‘stalenwand’, de ‘puzzelwand’ en de ‘presentatie-kast’ vielen hier ook in goede aarde. De leerlingen leren met de stalenwand op een leuke manier wat meer over materialen en bovendien ziet het lokaal er leuker uit. Met de puzzelwand kunnen leerlingen zelf invulling geven aan hun eigen puzzelstukje en het maken op de manier die zij zelf mooi vinden. Bovendien creëer je er een leuk geheel op de wand mee. Met de presentatie-kast worden gemaakte werkstukken beter zichtbaar. Omdat het een flexibel verrijdbare kast is, kan het ook makkelijk aangepast en verplaatst worden.

Ook hier zijn we gastvrij ontvangen en stonden ze open voor onze ideeën en tips. We hopen dat we deze school geholpen hebben aan vernieuwende ideeën en dat er wat moois uitkomt!'

Download hier de adviezen aan vier verschillende scholen.