upgrade lokalen

Interieur advies Fioretti Veghel

Studenten HMC Interieurstyling geven tips aan Fioretti in Veghel om het BWI lokaal op een eenvoudige wijze aantrekkelijker te maken voor jongeren. Lees hier hun ervaring.Interieur advies Fioretti Hillegom

'De eerste indruk van het Fioretti College was heel goed, het zag er heel verzorgd en kleurrijk uit. O jee, als we hier nog maar wat op aan te merken krijgen!

Eenmaal in het lokaal aangekomen hebben we met de docent even besproken waar hij tegenaan loopt. Dit zijn lastige dingen zoals geluidsdemping en verlichting, maar dit kunnen ook eenvoudige dingen zijn zoals meer groen en wat huiselijkheid. Wij hebben ons hier geconcentreerd op de meer decoratieve elementen en praktische aspecten als opslag en presentatie van werkstukken. Want hoe mooi is het als een leerling trots kan zijn op zijn eigen werk?

We hebben een rondje gelopen en samen besproken wat wij als eerst aan zouden pakken. In dit geval was dat: KLEUR! Nu weten we dat een school aan bepaalde regels vastzit van de architect, maar deze kleurstelling was zo futloos, het deed een beetje als ziekenhuis aan. Gelukkig was de docent het hier mee eens. We gaven het advies om op bepaalde delen van de muur een mooie warme kleur te schilderen, zoals okergeel of terra oranje.

Verder hebben we opberg- en opslagmogelijkheden besproken en uitgetekend en gezorgd dat in het lokaal werkstukken van de leerlingen mooi tot hun recht komen. Hiervoor hebben we een aantal elementen gebruikt uit onze eerdere presentatie zoals De helmenwand en De gereedschapswand van sloophout.

Dit alles hebben wij besproken op het eind met de docent; hij zei dat hij over bepaalde ideeën al eerder had nagedacht. We hebben wat foto’s laten zien van voorbeelden. Tot slot hebben wij een samenvatting van onze presentatie meegegeven zodat de docent het nog rustig na kan kijken.

Met een voldaan gevoel verlieten wij het Fioretti College en hebben gelukkig wat inspiratie kunnen achterlaten.'

Download hier de adviezen aan vier verschillende scholen.