upgrade lokalen

Interieur advies Nuborg Elburg

Studenten HMC Interieurstyling geven tips aan het Nuborgh in Elburg om het BWI lokaal op een eenvoudige wijze aantrekkelijker te maken voor jongeren. Lees hier hun ervaring.Interieur advies Nuborgh Elburg

'Deze school is vrij nieuw en is sinds 4 á 5 jaar in gebruik. Op de BWI afdeling in deze school zitten veel jongens en een paar meiden; er zitten ongeveer 30 leerlingen in een klas. Ook leuk om te vermelden is dat de foto’s die op de BWI banner staan hier gemaakt zijn.

Onze eerste indruk van het lokaal was dat het ruimtelijk is met veel ramen en lichtinval en dat er vrij lichte kleuren gebruikt zijn, maar het er toch een beetje  rommelig uitziet. We kregen een uitgebreide rondleiding op de BWI afdeling waarbij ons al een paar aandachtspunten opvielen die verbeterd konden worden. De docenten die ons de rondleiding hadden gegeven hadden ook zelf al een paar verbeterpunten opgemerkt. Ze noemden bijvoorbeeld een paar nadelen over de manier waarop werkstukken gepresenteerd worden. Ook kon er wel wat met de pilaren die in het lokaal staan worden gedaan en kon er wat meer kleur aan het lokaal worden toegevoegd.

Tijdens het gesprek hebben we docenten geïnspireerd met wat opfrisideeën die ze konden toepassen. Het idee van een plakzuil voor posters die ook in de workshop voorkwam bijvoorbeeld, sprak erg aan omdat de zuilen hierdoor een functie krijgen, ermee opgefrist worden en omdat de posters die in het lokaal hangen dan op ooghoogte beter zichtbaar waren.

De spreuken en helmenwand vielen ook erg in de smaak, omdat ze in het lokaal nog kleur en wat meer speelsheid misten. Het aanbrengen van grappige of inspirerende quotes of spreuken in kleur op de wand breekt het ijs en geeft meer sfeer.

Wij zijn met veel gastvrijheid ontvangen, we hopen dat we ze op de goede weg hebben geholpen en nieuwe inspiratie hebben gegeven om hun BWI afdeling nog mooier en plezieriger te maken!'

Download hier de adviezen aan vier verschillende scholen.