nieuws

Bouwbazen

Bouwbazen

18 juni 2018

Zwaar, onderbetaald en sowieso niet bedoeld voor meisjes. Als je jongeren vraagt wat zij van de bouw vinden, dan zal de meerderheid dit antwoord geven. Wij weten dat dat beeld niet klopt. Krijg je jongeren wel enthousiast als je ze laat zien wat deze sector écht inhoudt?

BWI scholen kunnen als onderdeel van LOB kosteloos aan dit project van de sector meedoen.   

Onderzoek toont aan dat veel jongeren niet precies weten wat de sector precies inhoudt, maar toch een negatief beeld hebben van de bouw. Jongerencommunicatiebureau Coen is samen met Bouwend Nederland afdeling Amersfoort en Utrecht en platform BWI de uitdaging aangegaan om een project te ontwikkelen dat jongeren wél een realistisch beeld geeft.

Plannen maken en écht realiserenBouwbazen In de klas
Bouwbazen nodigt jongeren uit zélf iets te bedenken dat een toevoeging is voor hun school. Samen maken ze een ontwerp dat wordt beoordeeld door een deskundige jury. De beste inzendingen gaan door naar de finale, waar de plannen gepitcht worden en de winnende school mag het plan écht gaan realiseren!

Het mooie aan dit project? Het is ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de bouw en het onderwijs en wordt kosteloos aangeboden. Het lespakket is bovendien geen extra belasting op het onderwijs én sluit naadloos aan binnen de LOB.

De resultaten? Doordat jongeren zelf doen, beleven en ervaren krijgen ze een positiever én realistischer beeld over bouwen, wonen en interieur. En kunnen dus beter een keuze maken.

Ook meedoen?
Bouwbazen wordt op dit moment aangeboden aan alle scholen in midden Nederland. Wil je meer weten of je aanmelden voor de volgende editie? Stuur dan een mailtje naar jamielee@bureaucoen.nl of kijk op bouwbazen.nl.