e-learning portal

E-Learning FAQ

Hieronder vindt u een antwoord op de meeste gestelde vragen over de e-learning portal.

Inloggegevens kwijt
Als u de inloggegevens kwijt bent kunt u een contactmail sturen aan het Platform (button 'contact'). Na controle op betaling lidmaatschap worden de gegevens opnieuw toegestuurd.

Handleiding
De docentenhandleiding kunt u bestellen onder de button ´bestellen´, daar kunt u ook het antwoordenboek van Kader bestellen. De antwoorden op de sleepvragen van Basisveiligheid kunt u downloaden in de beheerdersomgeving. 

Inloggen via kennisnet helpdesk
Een van de mogelijkheden om in te loggen in de E-learning omgeving van het Platform is gebruik te maken van de koppeling met Kennisnet. Soms lukt het echter niet om goed in te loggen. Om u daarbij te helpen heeft Kennisnet een telefoonnummer 0800 321 22 33 dat door iedereen, dus ook docenten en leerlingen gebeld mag worden. Zij kijken dan gelijk met u mee. Meer informatie.

Leerlingen verplaatsen naar nieuwe groep
Als aan het begin van een schooljaar alle leerlingen in een nieuwe groep komen (bijvoorbeeld van het derde naar het vierde leerjaar), kun u eenvoudig alle leerlingen verplaatsen naar de nieuwe groep door de naam van de groep aan te passen (klik als schoolbeheerder op de groepsnaam). Individuele leerlingen kunt u verplaatsen naar een andere groep door als schoolbeheerder de gegevens van de leerling te openen; vergeet niet eerst een nieuwe groep aan te maken. 

Nieuwe gegevens leerling niet zichtbaar bij docent
Nieuwe gegevens horen gelijk zichbaar te zijn. Maar dat gebeurt niet altijd. Bijvoorbeeld: als de leerling klaar is met een toets kan de docent direct het cijfer zien. Maar als de docent het voortgangsscherm al open heeft staan ziet hij dat cijfer niet (of bijvoorbeeld een vinkje als een leerling een deel afgerond heeft). Dit komt doordat schermen een tijdje bewaard worden op de PC of de server van de school (dat heet caching). Als dit voorkomt, druk dan op de F5 toets (ververs scherm). Mocht er een zware cache op school gebruikt worden, dan kun je zwaarder verversen door de <ctrl> knop en de F5 knop een of meerdere keren gelijk in te drukken. 

Gebruikersnaam niet uniek
Indien de e-learning portal de melding geeft dat een leerling al bestaat, wil dit zeggen dat de gebruikersnaam landelijk NIET uniek is. Kies dan een andere gebruikersnaam, bijvoorbeeld met een volgnummer. Ook leerlingen in de prullenbak hebben gebruikersnamen die meetellen. Klik om te zien of dit het geval is op de prullenbak in het scherm Schoolbeheer - Leerlingen

TIP: Voorkomen van fouten bij het invoeren van leerlingen
Controleer als beheerder na het invoeren of alle leerlingen er in staan én of ze in de juiste groep staan. Indien leerlingen in de verkeerde groep staan, zijn ze eenvoudig te verplaatsen door als beheerder de leerling aan te klikken en op het scherm met de gegevens van die leerling de groep aan te passen.

Verwijderen van docenten of leerlingen
Een docent of leerling wordt verwijderd uit de lijst door als beheerder achter de betreffende docent of leerling op ‘Verwijderen’ te klikken. De docent of leerling komt dan in de Prullenbak (icoontje zichtbaar op het scherm). Let op: docenten en leerlingen hebben hun eigen overzichtscherm; de verwijderde docenten zijn alleen te zien in de prullenbak op het docentenoverzicht scherm. De prullenbak voor leerlingen kan geleegd worden. Let op: alle leerlingen worden dan uit de prullenbak verwijderd, zonder verdere vraag om accoord.

Terughalen van verwijderde docenten of leerlingen
Klik om een docent of leerling die in de Prullenbak zit terug te zetten, op het Prullenbak icoontje op het scherm van de docent of de leerling. Klik vervolgens bij de docent of leerling die teruggezet moet worden op ‘Terug zetten’. Let op: docenten en leerlingen hebben hun eigen overzichtscherm; de verwijderde docenten zijn alleen te zien in de prullenbak op het docentenoverzicht scherm.

Toetsenbank: toevoegen van een toets
Om over toetsen te beschikken, moet u deze toevoegen aan uw school. Ga daarvoor naar www.vmbo-bwi.nl/e-learning. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord die u VAN HET PLATFORM ontvangen heeft. Ga naar 'schoolgegevens' en voeg bij 'Zichtbare toetscategoriën' de gewenste differentiaties toe.