e-learning portal

E-learning portal overzicht

Klik op het plaatje rechts om direct naar de e-learning portal te gaan.e-learning bv overzicht

In de e-learning portal van het Platform zijn de volgende digitale producten beschikbaar:

  • Basisveiligheid
  • Toetsenbank
  • Trajectmap
  • Kader!
  • Downloads voor leden

Klik hier voor problemen bij inloggen met kennisnet.

Basisveiligheid is de vmbo versie van vca. Het leidt niet op tot het vca diploma, maar geeft leerlingen een prima basiskennis over veiligheid. Ook geschikt voor leerlingen van andere technische afdelingen en af te sluiten met een toets en certificaat. Kijk voor meer informatie onder de button 'Basisveiligheid' in de linkerkolom.

Met de toetsenbank kunnen onafhankelijke toetsen afgenomen worden voor de profielmodulen, een groot deel van de keuzevakken en Basisveiligheid. Van de meeste toetsen is er een aparte versie voor BB en voor KB.  Kijk voor meer informatie onder de button 'Toetsen in de portal' in de linkerkolom.

De trajectmap is kortgezegd een digitaal stagewerkboekje en kan naar wens ook deels of geheel op papier uitgedraaid worden. Leerlingen en bedrijven worden aan elkaar gekoppeld voor een stage. In de trajectmap kunnen uren, beoordelingen, bedrijfsbezoeken en portfoliogegevens digitaal opgeslagen worden. Kijk voor meer informatie onder de button 'Trajectmap' in de linkerkolom.

Het Kader! leermiddel, bestemd voor KB en GL leerlingen Bouwen, Wonen en Interieur, sluit aan bij het middenkarakter van de opleiding van KB en GL leerlingen. Kijk voor meer informatie onder E-learning > 'Kader!'

Omdat deze vier producten onder één portal te vinden zijn, hoeven leerling- en docentgegevens maar één keer opgegeven te worden. De docent kan met één login scherm alle resultaten en voortgang beheren en bekijken. De leerling gaat met zijn browser naar een beveiligde website en kan daar deze leermiddelen gebruiken. En, omdat het webgebaseerd is, kan de leerling dat vanaf elke locatie binnen de school, maar ook thuis.

Onder Downloads voor leden worden documenten beschikbaar gesteld die het Platform exclusief aan leden aanbiedt, zoals de antwoorden op de sleepvragen in Basisveiligheid en BWI logo's in verschillende formaten.

Handleiding en Veel gestelde vragen
Voor het gebruik van de e-learning portal is een handleiding beschikbaar. Deze kunt u bestellen in de webshop voor de niet-leermiddelen. Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt u in dit artikel.

Het gebruik van de e-learning producten is exclusief voor leden van het Platform. Zij kunnen kosteloos voor al hun leerlingen over de hierboven gemelde producten beschikken. Is de contributie niet betaald voor januari van het lopende schooljaar dan wordt de toegang geblokkeerd tot het tijdstip van betaling.