nieuws

VIP-arrangement in Limousine op Skills Masters

29 januari 2007

En ontdek de wereld van Bouwen, Wonen en Interieur 

Op 15, 16 en 17 maart vindt in Ahoy te Rotterdam de jaarlijkse beroepenmanifestatie Skills Masters plaats. Een evenement waar drie werelden samen komen: studie, beroep en werk.

Zien, ervaren en informeren staan centraal op het bouwplein. Een plein dat speciaal is ingericht voor leerlingen (en hun ouders).

Op het Bouwplein vormen beroepen, opleidingen, demonstraties en wedstrijden een ontdekkingsreis naar de toekomst. Maar liefst 7 sectoren tonen uitvoerende én kaderberoepen: Bouw, Infra, Schilderen/onderhoud, Afbouw/stucadoren, Hout en Meubilering,  Installatietechniek, en Schoonmaak.

Bij werken in de bouw wordt vaak uitsluitend gedacht aan de uitvoerende beroepen. Kaderfuncties als werkvoorbereider, projectleider, technisch tekenaar of kopersbegeleider zijn nauwelijks bekend. Er komt ontwerpen, realiseren en beheer bij kijken. En je kunt onder andere terecht bij bouwbedrijven, een architectenbureau, een ingenieursbureau of bij een woningcorporatie. Iedere middenkaderfunctionaris heeft tijdens het werk te maken met tekeningen, bestekken, begrotingen/offertes, planningen, constructies en uitvoering.

Om uitvoerende én kaderopleidingen te laten zien, heeft het Platform vmbo Bouwtechniek een uitdagende opdracht gemaakt. Een bouwtekening is daarvan de basis, met als klap op de vuurpijl: het winnen van een VIP-arrangement. Op 2 juni, de dag van de Bouw, worden 3 winnaars met een introducé rondgereden langs spectaculaire bouwwerken in Nederland.

Klik hier voor een rondblik in de limo.

Meer relevante aanvullende informatie: http://www.spectaculairebouwtechniek.nl/.