nieuws

Bouwen, Wonen en Interieur map

12 maart 2007

Meer TL en GL vmbo-leerlingen interesseren voor kaderfuncties in de bouw

Bij werken in de bouw wordt vaak alleen gedacht aan uitvoerende beroepen. Zeker bij de Gemengde en Theoretische Leerweg is onvoldoende bekend dat er ook kaderfuncties zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkvoorbereider, projectleider, technisch tekenaar of kopersbegeleider.

Om de kaderopleidingen onder de aandacht te brengen van TL en GL leerlingen op het vmbo, is het Platform vmbo Bouwtechniek gestart met het project ‘Bouwen, Wonen & Interieur’.

Kaderfuncties in de bouw zijn interessant voor instromers met uiteenlopende vooropleidingen en achtergronden. De relatie tussen ontwerpen, realiseren en beheer is essentieel. Of je iemand nu gaat werken bij een bouwbedrijf, een architectenbureau, een ingenieursbureau of bij een woningcorporatie: de middenkaderfunctionaris heeft te maken met tekeningen, bestekken, begrotingen/offertes, planningen, constructies en uitvoering.

Het project ‘Bouwen, Wonen & Interieur’ is een initiatief van het Platform vmbo Bouwtechniek, samen met de kenniscentra Fundeon (bouw en infra), Savantis (schilderen en onderhoud, afbouw en stukadoren branche) en SH&M (hout- en meubelbranche). Zij willen meer jongens en meisjes kennis laten maken met de vele loopbaanmogelijkheden op kaderniveau in de bouw. Het project geeft actieve voorlichting aan leerlingen, ouders, docenten en mentoren. Het uiteindelijke doel is een hogere instroom vanuit het vmbo in de kaderopleidingen.

Decanen van vmbo-scholen die een theoretische of gemengde leerweg aanbieden kunnen een speciale voorlichtingsmap aanvragen. Deze map bevat een breed aanbod aan voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen, zoals een gastles of presentatie, een lespakket of een excursie. Via de adviseurs van de kenniscentra kunnen geïnteresseerden rechtstreeks in contact komen met het bedrijfsleven. Ook ondersteunen deze adviseurs de scholen met de juiste voorlichting op het juiste moment.

Voor meer informatie: http://www.bouwenwoneneninterieur.nl/.