nieuws

Partnership LOC@ Zwijndrecht

1 maart 2007

"Hoe versterk je elkaar als onderwijspartners in je regio en zorg je voor een optimaal aanbod en de beste kwaliteit?” In Zwijndrecht hebben twee VMBO scholen met verschillende signatuur en één ROC, het Da Vinci College, elkaar gevonden in het lokaal onderwijscentrum.

Verbeteren aansluiting
Het Lokaal Onderwijs Centrum (LOC@) in Zwijndrecht zal een nieuwe manier van onderwijs bieden. Scholen, gemeenten en bedrijfsleven hebben elkaar gevonden in de gezamenlijke intentie om het beroepsgerichte onderwijs in de regio aantrekkelijker te maken. Ook hoopt men mede door dit project het aantal vroegtijdige schoolverlaters te verkleinen.

Intensieve relatie
Het project is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, het Develsteincollege, het Wartburg College en het Da Vinci College. Om te zorgen voor een betere afstemming van theorie en praktijk gaan scholen en bedrijfsleven in dit project nauw samenwerken. Het LOC@ streeft in haar onderwijs en begeleiding dan ook naar een intensieve relatie met bedrijven en instellingen.

 

Leren, sporten en wonen
Het huidige pand aan de Burgemeester Jansenlaan, waar nu het Develsteincollege is gevestigd, wordt gesloopt. Op het terrein wordt gebouwd aan 3 scholen (ca. 12.000 m2), 2 sporthallen, een parkeergarage en 58 (zorg)woningen. In het nieuwe schoolgebouw is ruimte voor ca. 1300 leerlingen, verdeeld over de dag- en avondopleidingen. Zij volgen beroepsgericht onderwijs in de sectoren techniek, zorg en welzijn en economie. Het gebouw zal naar verwachting in de zomer van 2008 worden opgeleverd.