nieuws

Win een prijs met uw innovatie op school

19 mei 2006

Innovatie kan verschillende vormen aannemen. Terwijl de één een compleet nieuw onderwijsconcept introduceert, pakt de ander stap voor stap de administratie aan. De gedachte "wat wij doen, dat doet iedereen" klopt niet altijd. Scholen kunnen veel van elkaar kunnen leren als het gaat om innovatie.Deel uw ervaringen en doe mee met deze innovatiewedstrijd.De beste innovaties komen in aanmerking voor een prijs van 1.000 of 50.000 euro.

Hoe doet u mee?
Iedereen die bij een school voor voortgezet onderwijs betrokken is - leerlingen, docenten, schoolleiders, schoolbesturen, onderwijsondersteuners, ouders, bedrijven en omwonenden – kan een innovatie inzenden.Op de website van durvenlerendoen kunnen innovaties worden ingezonden.

Hoe wint u een prijs?
De campagne (en daarmee de mogelijkheid tot het inzenden van innovaties) verloopt in twee rondes:

  1. de eerste ronde van 1 mei tot en met 30 juni. Vanaf 22 mei 2006 tot het eind van de ronde kan iedereen die dat wil de innovaties op durvenlerendoen nomineren.
  2. de tweede ronde van 1 september tot en met 31 oktober 2006. Gedurende de tweede ronde kan doorlopend genomineerd worden.

Hoe meer nominaties een inzending krijgt, hoe groter de kans op een prijs. Bij de prijs van € 50.000 gelden strengere criteria en is het oordeel van een onafhankelijke professionele jury doorslaggevend.