nieuws

Aanpassingen exameneisen vmbo miv 2011 - 2012

29 maart 2012

De komende jaren staan er een aantal aanpassingen gepland met betrekking tot het Centraal Examen. Het betreft onder andere de verhouding cijfer CE / SE, berekening gemiddeld eindcijfer CE en herkansing. De vijf belangrijkste op een rijtje:RB voorjaar 2010 Cito 2

  1. De verhouding CE (Centraal Examen) en SE (School Examen) wordt per schooljaar 2011 - 2012 voor de Basisberoepsgerichte leerweg 1 : 1.
     
  2. Het gemiddelde cijfer over het gehele CE moet onafgerond voldoende zijn.

  3. De leerling mag tijdens het tweede tijdvak van het CE een vak opnieuw doen. De leerling mag zelf kiezen welk vak en het hoogste cijfer telt.

  4. Er komen nieuwe richtlijnen voor de examenduur. De verantwoordelijkheid wordt meer bij de scholen gelegd. Ook komt er een proef om de tijdsduur bij een opdracht mee te nemen in de beoordeling.

  5. De examinator dient zich strikt te houden aan de “Instructie examinator”. Het toepassen / verstrekken van hulpwerkstukken tijdens van het examen is alleen toegestaan als deze worden genoemd in de “Instructie examinator” .

Tijdens het cspe staat op deze site een link naar de enquête van het CvE over het examen. Vermeende onvolkomenheden en opmerkingen in of tijdens het examen kan men via deze enquête kenbaar maken. De resultaten van de enquête worden meegenomen bij het vaststellen van de N-term. 

Nadere informatie over bovenstaande aanpassingen is te vinden in dit document.