nieuws

SH&M actief op Girlsday

5 juni 2012

Op donderdag 26 april was het weer Girlsday. Een landelijke dag om meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ict. Bijna 200 meisjes (3 x zoveel als vorig jaar!) maakten kennis met de hout- en meubelbranche.Girlsday SHM 2012

Contest Yachts in Medemblik was dit jaar gastheer voor 12 meisjes van groep 7 van basisschool Het Koggeschip. Van praktijkopleider Nico Ligthart kregen de meisjes een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. De praktijkopleider had zich goed voorbereid: op zijn eigen werkplek liet hij zien hoe hij een deurtje in een meubel monteert en hij betrok de meisjes erbij door hun bijvoorbeeld te vragen wat hij moest gaan doen. Moeilijke dingen legde hij uit met voorbeelden uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld door bij de vacuümtafel de link te leggen met etenswaren die vacuümverpakt zijn.

In de kantine, na de rondleiding, bleek dat de meisjes een goed beeld hadden gekregen van het bouwen van een jacht. Wel vonden ze het erg veel werk om dat allemaal te maken! 

Als praktische opdracht organiseerde SH&M weer een Ontwerpwedstrijd: Ontwerp je droombed! Het winnende ontwerp wordt begin juni bekend gemaakt en in overleg met de winnares gemaakt door mbo-studenten. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door Magteld uit Ede.

SHM droombed 2011