nieuws

Inspirerende dag bij Radio Kootwijk

15 juni 2012

De Landelijke Dag in foto's: klik in de linkerkolom op fotogalerij.

Meer dan 400 docenten bezochten woensdag 6 juni de Landelijke Dag van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur.  Alle activiteiten draaiden om het thema ‘Zenden en Ontvangen; de docent als ambassadeur!’. Daarmee zijn de docenten als ambassadeur van de afdeling tenslotte altijd bezig. Radio Kootwijk vormde een unieke historische locatie om dat thema kracht bij te zetten.

LD 2102 lokatie 1

Leen Prins, voorzitter van het Platform, heette de docenten van harte welkom. “Het thema ‘Zenden en Ontvangen; de docent als ambassadeur!’ is niet alleen vandaag van toepassing, maar ook in de dagelijkse praktijk op school. Vaak is dan de docent de zender en de leerling de ontvanger. De ambassadeursrol werkt echter door en dan zijn de leerlingen de nieuwe zenders. Met een 'wolact' zien docenten snel in hoe een netwerk zich kan uitbreiden!! 

LD 2012 opening wol

In de workshops werd informatie gegeven rond de laatste ontwikkelingen in techniekonderwijs, social media,de inrichting van het klaslokaal, communicatie en het werven van leerlingen. De historische tegelvloervan de Zenderhal bood plaats aan een doe- en informatiemarkt. Steeds meer bedrijven worden ‘Vriend van’ het Platform en ondersteunen daarmee de werkzaamheden van het Platform ten gunste van het onderwijs. Goedbezocht waren ook de deskundige rondleidingen door boswachters van Staatsbosbeheer.LD 2012 Sluiting  1

Een live radioshow sloot de dag passend af, vol humor gepresenteerd door Ewout Bomert van de Verbindende Factor en Pierre Papa van Radiocoach. Op het programma stond onder meer de uitreiking van de allereerste map van het nieuwe lesmateriaal ‘Veiligheid in onderwijspraktijklokalen’. Deze map heeft het Platform samen ontwikkeld met Voion. Ook reikte Ewout enkele prijzen uit, zoals een waardecheque voor de beste BWI-jingle. Tot slot riep hij alle docenten die komend jaar met pensioen gaan op het podium voor de nieuwe spelquiz De Gouden Geranium. Al met al was de Landelijke Dag een inspirerend evenement dat in 2013 navolging verdient.