nieuws

Inspectie kondigt nieuwe controles aan

14 juni 2012

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) gaat tussen september 2012 en april 2013 opnieuw controles uitvoeren naar de veiligheid in praktijklokalen. Deze aankondiging volgt toevallig kort op het uitkomen van de map 'Veiligheid in Praktijklokalen' van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur en Voion. Alle lidscholen van het Platform hebben deze map op de Landelijke Dag ontvangen of nagestuurd gekregen.

In de brief die de Inspectie over de controles gestuurd heeft staat dat bij scholen die nu nog steeds onveilig zijn direct maatregelen volgen, varierend van een boete tot het stilleggen van werkzaamheden.Veiligheid in praktijklokalen collage

Het Platform adviseert afdelingen dringend om hun lokalen en machines te controleren aan de hand van de controlelijsten in de map Veiligheid in Praktijklokalen. 

Klik hier voor de brief van de Arbeidsinspectie. Op grond van de brief mag men aannemen dat ook de betreffende schoolleiding en –besturen een brief hebben ontvangen. 

Voion is van plan een afspraak te plannen met de Inspectie om hen te informeren over de inspanningen om de veiligheid in praktijklokalen te verbeteren. Daarbij denkt zij vooral aan de map die het Platform vmbo BWI i.s.m. Voion heeft ontwikkeld en het voornemen soortgelijke projecten uit te voeren i.s.m. platform Techniek (Metaal en Metalektro) en de Vedotech.