nieuws

Vaker hogere diploma’s voor vmbo’ers

3 juli 2012

Vmbo leerlingen halen steeds vaker hogere diploma’s. Ook stromen ze vaker door naar hogere niveaus in het mbo. Minimaal 25% van de leerlingen met een BBL advies haalt een mbo diploma op niveau 3 of 4. Dat blijkt uit Doorstroomatlas vmbo die minister Van Bijsterveldt (OCW) eind juni naar de Tweede Kamer gestuurd heeft.Doorstroomatlas vmbo

Minister Van Bijsterveldt is verheugd over de resultaten uit de doorstroomatlas: “Nog te vaak wordt er op basis van gevoel over het vmbo gesproken en minder op basis van feiten. Voor mij bevestigt deze atlas dat het vmbo een goede opleidingskeuze is. Leerlingen hebben volop kansen met een vmbo-diploma op zak. Bovendien presteren de vmbo-leerlingen steeds beter!”.

Toename doorstroom naar vervolgopleiding
Uit het onderzoek blijkt dat procentueel meer leerlingen het vmbo verlaten mét een diploma. 62% vervolgt zijn carriere in een verwante opleiding in het mbo. Deze leerlingen ronden het mbo vaak succesvol en sneller af dan leerlingen die naar een andere sector overstappen. Dit onderstreept het belang van studievoorlichting en de juiste studiekeuze.

Klik hier voor meer informatie op de site van het ministerie van OCW en de download van de doorstroomatlas en de samenvatting.