nieuws

HMC studenten “pimpen” lokaal

12 juli 2012

Nadat Bouwtechniek gewijzigd is in Bouwen, Wonen en Interieur is ook het klassieke bouwtechniek lokaal aan een opfrisbeurt toe. Vier 3e jaars HMC studenten bewezen tijdens een stageopdracht bij het Nova-Esprit college in Amsterdam dat BWI klassen op een eenvoudige wijze veel aantrekkelijker voor jongeren gemaakt kunnen worden.

Onder de button BWI promotie staat meer informatie en ideeën.

Leerlingen van toen zijn al lang niet meer de leerlingen van nu. Ze kiezen niet meer vanzelfsprekend voor een richting als vmbo BWI. De omgeving, de uitstraling en de sfeer zijn medebepalend voor hun keuze.

Interieur advies studentenDe vier HMC studenten van de richting Interieurstyling kregen van het Platform en SH&M de volgende eisen voor hun stageopdracht mee:

  • De opfrisbeurt van het lokaal moet gedaan kunnen worden door leerlingen onder leiding van de docenten.
  • De kosten moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.
  • De tijd om het uit te voeren moet ook binnen de perken blijven.

BWI project HMC uitwerking 2

Interview en onderzoek doelgroep
Na intensieve interviews en onderzoek naar de beleving bij leerlingen uit de onder- en bovenbouw zijn de stylistes met ideeën aan de slag gegaan. Wat opviel was de behoefte aan opgeruimde klassen en overzicht in het lokaal. Tevens gaven de jongeren aan dat het best gezelliger mag. En daarin speelt kleur een belangrijke rol. Ook het presenteren van je werkstukken is belangrijk.

Lees alles over de adviezen aan het Nova-Esprit college en 4 andere scholen onder de button BWI promotie

Met de vele verfrissende ideeën krijgt de BWI afdeling de kans om zich anders te presenteren. Het leuke is dat alles met eigen leerlingen te maken is. 

Heeft u als school nog leuke en verfrissende ideeën? Mail dan bij voorkeur met foto’s en een korte omschrijving. We kunnen hiermee onze bibliotheek aan goede ideeën uitbreiden.